Obreja: Încercăm să aducem, în iunie, meciul lui Bute în România

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va încerca să organizeze în România un meci al pugilistului român Lucian Bute, care ar urma să aibă loc în luna iunie.

18 afișări
Imaginea articolului Obreja: Încercăm să aducem, în iunie, meciul lui Bute în România

Obreja: Încercăm să aducem, în iunie, meciul lui Bute în România

"Încercăm să aducem, în iunie, meciul lui Bute în România. E destul de greu, Lucian mi-a spus asta, dar ar fi cam ultima şansă să-l vedem cu toţii cum boxează în România. După aceea vine meciul cu Andrade şi poate cel de unificare a centurilor, iar România e prea departe pentru a putea ţine astfel de meciuri. Încercăm să profităm de această oportunitate. Suntem la concurenţă cu Quebec, va fi o sărbătoare foarte mare acolo, iar municipalitatea este dispusă să plătească foarte mult pentru a-l avea pe Lucian acolo. Dar dacă noi, mai ales oamenii care mânuiesc banii în România, înţeleg ce înseamnă pentru imaginea ţării un astfel de meci atunci am putea să-l aducem aici. Este greu, dar e posibil", a spus Obreja.

Preşedintele federaţiei de box a afirmat că a discutat şi cu ministrul tineretului şi sportului, Monica Iacob-Ridzi, despre organizarea unui meci a campionului mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF în România. "Am discutat cu doamna ministru şi este dispusă să începem demersurile în sensul ăsta. Banii nu vor fi însă din fondurile ministerului sportului, ci din altă parte. Probabil vor fi din fonduri de imagine a României sau din alte părţi. Cred că suma despre care discutăm nu reprezintă nimic comparativ cu ceea ce înseamnă din punct de vedere al imaginii pe care ar avea-o România în America şi în toată lumea", a adăugat Rudel Obreja.

Conducătorul boxului românesc consideră că Lucian Bute poate şi un ambasador al României: "Lucian poate fi un ambasador al României fără nicio problemă, dar înainte de toate cred că România ar trebui să-l ofere publicului de aici. Românii îl au la dispoziţie doar când vine în ţară şi cand pleacă. Cred că ar trebui un meci al lui Lucian în România".

Lucian Bute a sosit, joi, în România, după ce şi-a apărat, săptămâna trecută, titlul mondial în versiunea IBF, în faţa columbianului Fulgencio Zuniga, el declarând că nu pugilistul sud-american i-a făcut rău, ci o gripă.

 


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici