Obreja: Morariu are un pact cu preşedintele AIBA pentru a fi ales în Comitetul Executiv al CIO

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, luni, după conferinţa de presă susţinută de preşedintele COSR Octavian Morariu, că fostul rugbist are o înţelegere cu conducătorul AIBA, Ching-Kuo Wu, prin care oficialul român să fie ales în cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

144 afișări
Imaginea articolului Obreja: Morariu are un pact cu preşedintele AIBA pentru a fi ales în Comitetul Executiv al CIO

Obreja: Morariu are un pact cu preşedintele AIBA pentru a fi ales în Comitetul Executiv al CIO

"Domnul Morariu mi-a cerut o întâlnire anul acesta propunându-mi să facem pace cu AIBA. Am spus că e în regulă, iar dacă vrea dau o declaraţie că nu mai am nevoie să fiu în niciun organism de conducere şi mi-a zis să nu spun asta, ci doar că mă împac cu ei şi totul e în regulă. Acum însă, pentru că nu întâmplător i-am aruncat pisica moartă domnului Morariu, de câteva zile, de când s-a grăbit să recunoască hârtia AIBA, atunci am înţeles despre ce e vorba şi toată această conspiraţie pe care o face cu AIBA. Domnul Morariu are un pact cu preşedintele AIBA, care este membru CIO, de a primi votul din partea lui Ching-Kuo Wu pentru a fi ales în CIO. Au încercat să mă pună la zid, forţându-mi mâna să demisionez. Ei vor să mă strângă într-o menghină, să se arate salvatorii sportului şi vor permite sportivilor să participe", a spus Obreja.

Rudel Obreja a afirmat că ar fi o dramă dacă pugiliştii români nu ar putea concura în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra în cazul în care Federaţia Română de Box ar fi suspendată de către AIBA, dar nu acceptă modul în care este forţat să renunţe.

"Pentru mine să nu participe sportivii e o dramă, dar nu pot accepta ca acest lucru să fie făcut cu forcepsul. Nu se poate să mă forţeze chiar aşa. Morariu m-a chemat să discutăm cu AIBA, să ne împăcăm, AIBA a cerut amânarea procesului din septembrie pentru octombrie. TAS-ul ne-a sunat să ne întrebe dacă suntem de acord, iar la două zile au venit cu această hârtie cu termenul de 1 septembrie. Ştiţi de ce graba pentru AIBA şi conspiratorul Morariu? Pentru că pe 24 septembrie, la Baku, unde se ţin Campionatele Mondiale, ei au convocat un congres extraordinar, pentru că dezafilierea trebuie făcută cu aprobarea congresului. După aceea nu ar mai putea să strângă pe toată lumea pentru a ne dezafilia. E un scenariu mincinos pus la cale de AIBA şi conspiratorul Morariu. Dacă dezafilierea va fi la congres, va veni salvatorul Morariu şi îi va lua sub pulpana dumnealui şi va arăta ce salvator e el. El e slăbuţ rău de tot. Dacă îl comparăm pe el cu domnul Ţiriac, l-am jigni pe domnul Ţiriac", a adăugat Obreja.

Întrebat dacă îşi va da demisia până la data de 1 septembrie, pentru a evita suspendarea Federaţiei, Obreja a răspuns:

"Îmi dau demisia şi din şase în şase luni facem alegeri. Am fost ales în urmă cu 10 luni de zile, acum ce fac, la şase luni organizez alegeri? De ce nu aşteaptă AIBA şi acest conspirator Octavian Morariu decizia TAS? Am spus foarte clar că dacă TAS nu ne dă dreptate, am plecat. De ce nu stau până pe 21, pentru că AIBA a pierdut deja două procese la TAS zilele trecute. Am primit azi o scrisoare de la WBC în care îmi spun foarte clar că mă susţin sută la sută. Ei vor să mă împingă acum afară pentru că le e frică de TAS. AIBA nu cere să îmi dau eu demisia, ci să organizăm alegeri, ori noi am declanşat alegerile. În mod normal, în momentul de faţă alegerile sunt declanşate. Alegerile sunt un proces întreg şi mai devreme de 45 de zile nu se pot organiza".

Rudel Obreja şi-a continuat atacurile la adresa lui Octavian Morariu, făcându-l răspunzător de rezultatele sportivilor români la JO, dar şi de management defectuos al COSR.

"Nu este treaba domnului Morariu să fie organizate alegeri la Federaţia Română de Box. Nu e întâmplător faptul că susţine decizia AIBA şi îmi solicită organizarea de alegeri la federaţie. Pe ce criterii îmi cereţi asta domnule Morariu? Domnul Morariu e parte a acestui complot cu AIBA şi am demonstrat asta, din moment ce nu mai poate de soarta Federaţiei Române de Box. Nu se mai preocupă de faptul că de şapte ani de zile, de când conduce COSR, sportul olimpic e în cădere maximă. Am ajuns la două olimpiade să luăm patru medalii olimpice, dintre care una este a unui preşedinte de federaţie internaţională, iar una fără nicio tangenţă, la Diţă-Tomescu. Domnul Morariu a vândut imaginea sportivilor români unei bănci pentru 100.000 de euro pentru doi ani. Păi domnul Morariu e un prost manager ori şi-a băgat ceva bani în buzunar pentru chestia asta", a explicat Obreja.

Referitor la scrisoarea trimisă, luni, de Morariu preşedintelui AIBA Ching-Kuo Wu şi semnată de mai mulţi antrenori şi foşi boxeri, printre care Francisc Vaştag, Leonard Doroftei şi Titi Tudor, Obreja a declarat că nu îi respectă decât pe Vaştag şi Doroftei.

"Din această scrisoare respect trei persoane. Marcel Boboc e un infractor, are dosar penal, Marius Merişan, e un fost infractor, Fănel Trandafir la fel. Pe Vaştag şi pe Doroftei îi respect, dar e opţiunea lor", a conchis Obreja, care a făcut aceste declaraţii în curtea COSR, după ce nu a fost lăsat să intre în sediul forului.

Rudel Obreja se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, nu a fost lăsat, luni, să intre în sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, unde şeful COSR, Octavian Morariu, a susţinut o conferinţă de presă legată de situaţia din acest sport. Morariu a explicat că invită pe cine doreşte el la conferinţele pe care le organizează.

"Domnul Obreja este autosuspendat ca preşedinte al Federaţiei Române de Box. Mi se pare normal ca la o conferinţă de presă organizată de mine să invit pe cine vreau. Eu nu m-am dus la conferinţa lui din respect pentru domnul Obreja", a spus Morariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici