Obreja: Stăm foarte bine la boxul feminin

Preşedintele FR de Box, Rudel Obreja, a declarat, referitor la introducerea probelor feminine în cadrul Jocurilor Olimpice din 2012, că România are sportive de valoare, dar că multe ţări se vor întări la această disciplină.

16 afișări
Imaginea articolului Obreja: Stăm foarte bine la boxul feminin

Obreja: Stăm foarte bine la boxul feminin (Imagine: Dan Popescu/MediafaxFoto)

"Noi stăm foarte bine la boxul feminin, suntem între primele trei-patru puteri ale lumii. Este însă un moment de cotitură, pentru că foarte multe ţări se vor întări. La Jocurile Olimpice vor fi doar trei categorii de greutate 51, 60 şi 75 de kilograme. Avem două sportive foarte puternice în momentul de faţă Lidia Ion, la 51 de kilograme, şi Luminiţa Turcin, la 75 de kilograme. Antrenorul Lăcătuş a făcut o chestie destul de bine pusă la punct, iar de acum lucrurile se vor pune mai bine la punct legat de ce avem de gând cu boxul feminin", a spus Obreja.

Boxul feminin va fi introdus în programul Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, a anunţat, joi, Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Comisia executivă a CIO a decis să introducă trei categorii la feminin în programul competiţiei olimpice de box şi să elimine o categorie la masculin.

"În total, va fi acelaşi număr de participanţi", a precizat Jacques Rogge.

Cele trei categorii sunt: muscă (48-51 kilograme), uşoară (56-60 kilograme) şi mijlocie (69-75 kilograme).

La fiecare categorie vor fi înscrise 12 sportive, iar în competiţia masculină de box vor rămâne 10 categorii.

Boxul feminin a existat în programul Jocurilor Olimpice din 1904, de la Saint-Louis (SUA), însă numai ca sport demonstrativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici