Obreja: Sunt în continuare preşedintele FR de Box. Revocarea mea e nulă

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, sâmbătă, după Adunarea Generală Extraordinară care l-a revocat din funcţie, că el este în continuare conducătorul forului pugilistic, deoarece hotărârile luate se lovesc de nulitate.

213 afișări
Imaginea articolului Obreja: Sunt în continuare preşedintele FR de Box. Revocarea mea e nulă

Obreja: Sunt în continuare preşedintele FR de Box. Revocarea mea e nulă (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Tot ce s-a întâmplat astăzi de la momentul în care a fost convocat Biroul Federal care a convocat această adunare generală, este nul de drept pentru că doar preşedintele îl poate convoca. Asta este arătat foarte clar în adresa semnată de doamna Melinte, care spune că acea şedinţă este nestatutară. Tot ce s-a stabilit astăzi este nul de drept şi de aceea nu am nicio emoţie. Sunt preşedintele Federaţiei Române de Box şi voi fi şi după ce se va încheia şi procesul de la TAS. Deocamdată am câştigat două bătălii la TAS, iar ce are AIBA împotriva mea sunt declaraţiile acestor trei delatori, Viorica Oşan, Vasile Câtea, Daniel Ghiurcă, împotriva mea. Din punct de vedere al documentelor materiale, noi suntem câştigători. Rămâne dezgustul meu major că trei oameni au venit în genunchi în faţa Înaltei Porţi şi au minţit cu neruşinare autorităţile. Mă gândesc să plec din fruntea federaţiei după ce câştig. Mai întâi voi avea o discuţie cu Adunarea Generală şi în funcţie de atitudinea lor voi lua o decizie. Dacă vor reveni la sentimente mai bune, poate mă voi răzgândi", a spus Obreja.

Rudel Obreja a afirmat că tot ce s-a întâmplat la Adunarea Generală de la sediul ANST a fost o simplă mascaradă.

"E regretabil că se întâmplă lucrurile astea şi că apelează la grupuri de presiune. Tot ceea ce s-a întâmplat a fost o mascaradă cu nişte oameni care au încercat să creeze haos. În haos, lucrurile nu se pot desfăşura în mod legal şi normal, aşa încât eu refuz să activez în asemenea condiţii. Va fi demonstrată toată această chestiunea asta, pentru că nu e nimic legal din ceea ce s-a făcut. Procedurile nu sunt respectate, statutul federaţiei şi legea bunului simţ", a completat Obreja.

Preşedintele FR Box a precizat că oamenii prezenţi în sală fac parte din grupuri de presiune.

"Oamenii care au fost astăzi în sală, o parte dintre ei sunt grupuri de presiune şi nu sunt cei care reprezintă într-adevăr cluburile care au performanţe. Tot ce s-a întâmplat aici e în mod clar sub incidenţa ilegalităţii. Sunt oameni care sunt opozanţii mei de multă vreme şi nu neg lucrul acesta, e dreptul lor să aibă o altă opinie. În momentul în care se va termina totul, voi convoca o Adunare Generală în care vom discuta cu totul altfel decât s-a discutat astăzi. Dacă boxul românesc este unde este azi e pentru că oamenii stau pentru scandaluri şi nu să lucreaze în sălile de box. E dureros că în loc să fiu sprijinit la mine în ţară şi să fiu sprijinit, pentru că au văzut că AIBA face numai nedreptăţi şi ilegalităţi, şi că a încercat să mă strângă cu menghina, să mă şantajeze. În momentul în care voi câştiga la TAS, voi veni şi le voi spune oamenilor că au greşit, că s-au grăbit, aşa cum au făcut-o şi COSR şi ANST", a subliniat Obreja.

Adunarea Generală extraordinară a Federaţiei Române de Box, întrunită sâmbătă, la sediul ANST, a decis cu 48 de voturi pentru şi o abţinere revocarea preşedintelui forului, Rudel Obreja.

Pentru ca Adunarea Generală să poată avea loc era nevoie de prezenţa a jumătate plus unu din cluburile afilite, respectiv 80 de cluburi, ceea nu s-a întâmplat la ora 10.00, la care a început şedinţa de la ANST. Biroul Federal al FRB, întrunit de urgenţă, a decis convocarea unei noi Adunări Generale pentru ora 10.45, de această dată nemaifiind nevoie de cvorum, membrii prezenţi putând vota.

Preşedintele federaţiei, Rudel Obreja, a cerut în repetate rânduri să ia cuvântul, însă nu a fost lăsat de cei prezenţi în sală, după care s-a trecut la vot. Astfel, s-a decis revocarea din funcţie a lui Rudel Obreja cu 48 de voturi pentru şi o abţinere.

Adunarea Generală extraordinară de sâmbătă a fost convocată cu ocazia unui Birou Federal organizat în data de 9 septembrie. Mai mulţi membri ai Biroului Federal au decis atunci convocarea unei Adunări Generale Extraordinare, pentru a-l revoca din funcţie pe preşedintele forului, Rudel Obreja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici