Obreja: Suntem foarte aproape de a organiza un meci al lui Bute în iulie în România

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, joi, că se află în negocieri avansate pentru organizarea, în luna iulie, la Bucureşti, a unei gale în care pugilistul Lucian Bute să îşi pună centura în joc, printre arenele nominalizate aflându-se şi stadionul "Steaua".

13 afișări
Imaginea articolului Obreja: Suntem foarte aproape de a organiza un meci al lui Bute în iulie în România

Obreja: Suntem foarte aproape de a organiza un meci al lui Bute în iulie în România (Imagine: Adrian Niculcea/Mediafax Foto)

"Suntem din ce în ce mai aproape să aduncem meciul lui Bute în România, la sfârşitul lunii iunie. Suntem în discuţii avansate. Chiar ieri (n.r. - miercuri) am vorbit cu Lucian şi acesta s-a arătat mai mult decât entuziasmat. Va fi un meci în care ori îşi va apăra titlul mondial ori va lupta pentru unificarea centurilor. Depindem foarte mult de finanţarea pe care o vom primi. Dacă meciul va avea loc în România, atunci acesta se va disputa pe un stadion, eu am propus Cotroceni, iar altcineva stadionul Steaua", a spus Obreja, într-o conferinţă de presă.

Obreja a afirmat că ideea organizării unui meci al lui Bute pe un stadion din România i-a venit după ce a văzut partidele disputate de Vladimir Klitschko pe stadionul echipei Fortuna Dusseldorf şi pe cel al filipinezului Manny Pacquaio de pe stadionul din Dallas. "Ne-am inspirat de la Pacquaio care a avut meci pe stadionul echipei Dallas Cowboys şi de la ucraineanul Klitschko care a luptat pe stadionul echipei Fortuna Dusseldorf în faţa a 51.000 de spectatori", a adăugat Obreja.

Lucian Bute (25 de victorii şi nicio înfrângere) îşi va apăra pentru a cincea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa pugilistului columbian Edison "Pantera" Miranda, într-o gală ce va loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). Cu ocazia acestui meci, Bute va reveni la Centre Bell după mai mult de un an de absenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici