Octavian Morariu: Cred că România are prima şansă în recalificări pentru CM de rugby

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat, sâmbătă, după meciul de rugby România - Spania, scor 48-3, că "stejarii" au prima şansă în partidele de baraj pentru Cupa Mondială din 2011.

22 afișări
Imaginea articolului Octavian Morariu: Cred că România are prima şansă în recalificări pentru CM de rugby

Octavian Morariu: Cred că România are prima şansă în recalificări pentru CM de rugby (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"A fost o mare bucurie pentru mine să decernez acest trofeu României. Astăzi am văzut o echipă foarte hotărâtă şi determinată şi a marcat şase eseuri. Este contrar aşteptărilor, pentru că la începutul anului, multe persoane din lumea rugby-ului vedeau România pe o linie moartă. Iată că România este o mare naţiune de rugby, iar marile naţiuni nu mor niciodată. Am mare încredere în echipă, nu va fi simplu, chiar dacă primele două partide vor fi mai uşoare. Meciurile cu Uruguay vor fi foarte grele, pentru că sud-americanii au câţiva jucători foarte buni, care evoluează chiar în campionatul din Franţa sau Anglia. Nu va fi uşor, dar cred că avem prima şansă", a spus Morariu.

Căpitanul "stejarilor", Sorin Socol, a afirmat că în naţionala României a început să se formeze un grup foarte unit. "Când vom reveni la vară vom avea de înfruntat ultima etapă pentru calificarea la Campionatul Mondial. O să fie destul de greu, poate nu în primele două meciuri, dar cel cu Uruguay, în deplasare, va fi foarte greu. Sper să ne descurcăm cât mai bine. Cred că ne stă bine când zâmbim. Oricine vrea să aibă rezultate, mai ales când fiecare pune mult umărul, îşi lasă deoparte orgoliul şi joacă pentru echipă", a precizat Socol.

El a mai spus ca rezultatele "stejarilor" vor aduce tot mai multi spectatori la meciurile de rugby: "Ne aşteptăm să vedem multă lume în tribune şi este îmbucurător faptul că tot mai mulţi oameni vin
alături de noi. Cred că la vara, la IRB Nation Cup, vor fi şi mai mulţi spectatori".

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a menţionat că selecţionata României a urcat pe locul 17 în clasamentul naţiunilor IRB. "Am terminat o etapă, urmează meciurile de calificare, urmează IRB Nation Cup. Avem meciuri grele, iar etapa care începe e destul de grea. Uşor, uşor înaintăm pe drumul pe care ni l-am propus. Astăzi am urcat încă un loc în clasament, suntem pe locul 17 şi sper ca la sfârşitul anului să fim undeva pe locul 15-16. Astăzi s-a văzut foarte clar dăruirea jucătorilor. Cu o astfel de mentalitate cu siguranţă vom merge la Cupa Mondială", a
declarat Petrache.

Echipa naţională de rugby a României a învins, sâmbătă, cu scorul de 48-3 (27-3), formaţia Spaniei, în cel de-al nouălea şi ultimul meci din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor (CEN), disputat pe Stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici