Octavian Morariu, reales preşedinte al COSR

Octavian Morariu a fost reales preşedinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român la Adunarea Generală a forului, care a avut loc joi, la Complexul Izvorani, fiind singurul candidat pentru această funcţie.

210 afișări
Imaginea articolului Octavian Morariu, reales preşedinte al COSR

Octavian Morariu, reales preşedinte al COSR (Imagine: Mediafax Foto)

Octavian Morariu a acumulat 176 de voturi. El este ales pentru al doilea mandat consecutiv în funcţia de preşedinte COSR, după alegerile din 15 noiembrie 2004.

Pentru postul de vicepreşedinte al COSR au fost trei locuri, pentru care au candidat trei personalităţi: Nicu Vlad, 171 de voturi, Ana Pascu, 169 de voturi, şi Marcel Popescu, 165 de voturi.

În Comitetul Executiv al COSR pentru sporturile de vară au fost disponibile cinci locuri, pentru care fost cinci candidaţi: Adrian Stoica (Federaţia Română de Gimnastică), 173 de voturi, Gabriela Szabo (Federaţia Română de Atletism), 171 de voturi, Cristian Gaţu (Federaţia Română de Handbal), 171 de voturi, Ioan Dospinescu (Federaţia Română de Canotaj), 164 de voturi, Liviu Luca (Federaţia Română de Judo), 152 de voturi.

În Comitetul Executiv, la Personalităţi Sportive, au fost alocate patru locuri, pentru care au candidat şapte oameni. Cele patru poziţii au fost ocupate de Ivan Patzaichin, 166 de voturi, Elena Frâncu, 136 de voturi, George Boroi, 122 de voturi, şi Georgeta Andrunache, 90 de voturi. Nu au reuşit să intre în Comitetul Executiv Elisabeta Lipă, 88 de voturi, Pierre de Hillerin, 48 de voturi, şi Cristinel Romanescu, 33 de voturi.

Pentru Sporturile de Iarnă au fost alocate două locuri, ocupate de Adrian Gaşpar (Federaţia Română de Schi Biatlon), 167 de voturi, şi de Adrian Mladin (Federaţia Română de Bob şi Sanie), 113 voturi. Singurul care a mai candidat pentru această poziţie a fost Robert Raduly (Federaţia Română de Hochei), 67 de voturi.

Pentru Sporturile Neolimpice a fost alocat un loc, ocupat de Constantin Alexandrescu (Federaţia Română de Orientare), cu 121 de voturi. Celălalt candidat a fost Jorj Unciuleanu (Federaţia Română de Culturism şi Fitness), care a adunat 49 de voturi.

La Sporturi cu Handicap a fost alocat un singur loc, ocupat de Paul Ciobănelu, cu 108 voturi. Celălalt candidat a fost Bogdana Băd, cu 68 de voturi.

La Adunarea Generală a Comitetului Olimpic Sportiv Român au fost prezente 90 de persoane. Ponderea voturilor fiecărui participant a fost în funcţie de importanţa federaţiei pe care o reprezintă.

Preşedintele ANS, Octavian Bellu, şi consilierul prezidenţial Mariana Bitang au fost invitaţi la Adunarea COSR, dar aceştia nu au venit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici