Oficial: Rafael Nadal va reveni pentru a juca în prima săptămână din 2024 la Brisbane International

Rafael Nadal a anunţat vineri că va reveni pentru a juca la Brisbane International, în prima săptămână din 2024, în vederea pregătirii pentru Australian Open.

87 afișări
Imaginea articolului Oficial: Rafael Nadal va reveni pentru a juca în prima săptămână din 2024 la Brisbane International

Nadal s-a accidentat la Australian Open, la începutul anului 2023, şi a fost indisponibil tot anul. Acum, aşa cum a anunţat în conferinţa de presă în care a spus că nu va reveni în acest an, se confirmă şi faptul că retragerea va fi una demnă de un sportiv cu cariera sa.

"Cred că nu merit să termin aşa, cred că am muncit suficient de mult în cariera mea pentru ca finalul meu să nu fie într-o conferinţă de presă, pentru ca finalul meu să fie altfel şi mă voi strădui să fie altfel", a spus regele zgurii într-o coferinţă de presă.

Spaniolul nu a mai jucat din 18 ianuarie, când a pierdut în turul al doilea la Australian Open în faţa lui Mackenzie McDonald. Pe 2 iunie a suferit o intervenţie chirurgicală la şold, cu doar o zi înainte de a împlini 37 de ani.

"După un an de absenţă din competiţie, este timpul să revin", a declaratvineri Nadal, care a câştigat Australian Open în 2009 şi 2022, într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare.

"Va fi la Brisbane, în prima săptămână din ianuarie. Ne vedem acolo".

Luna trecută, directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a confirmat că Nadal va participa la primul turneu de Grand Slam al anului.

Nadal a declarat că se aşteaptă să se retragă după sezonul 2024, o serie de accidentări limitându-i apariţiile în circuit.

El a ieşit din top 100 pentru prima dată în ultimii 20 de ani la începutul sezonului şi a coborât pe locul 633 mondial, dar este eligibil pentru un clasament protejat după ce a fost accidentat şi nu a participat la niciun eveniment timp de cel puţin şase luni.

Nadal şi-a exprimat anterior dorinţa de a mai juca încă un Open al Franţei şi de a reprezenta Spania la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, înainte de a se retrage la finalul celui de-al 23-lea sezon în circuit.

Turneul de la Brisbane, care revine după o pauză de trei ani forţată iniţial de pandemia COVID, se va desfăşura între 31 decembrie şi 7 ianuarie.

Australian Open are loc la Melbourne Park în perioada 14-28 ianuarie.

Ultima victorie a lui Nadal la Australian Open a avut loc în 2022, când l-a învins pe rusul Daniil Medvedev şi a devenit primul jucător din era Open care a revenit de la două seturi pierdute în finală, pentru a câştiga.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici