Oficial! Valtteri Bottas părăseşte echipa de F1 a Mercedes

  • Pilotul de Formula 1, Valtteri Bottas, va părăsi Mercedesul la sfârşitul sezonului şi îl va înlocui pe Kimi Raikkonen la Alfa Romeo.
  • Echipa Alfa Romeo a declarat luni că Bottas a semnat un acord pe mai mulţi ani, deschizând calea pentru ca George Russell să îl înlocuiască pe Bottas la Mercedes.
947 afișări
Imaginea articolului Oficial! Valtteri Bottas părăseşte echipa de F1 a Mercedes

Foto: S.Etherington

Pentru Bottas, este un final trist pentru o carieră la Mercedes care nu a atins aşteptările iniţiale din 2017 când l-a înlocuit pe campionul mondial de atunci Nico Rosberg.

Deşi a câştigat patru curse în cariera sa la Mercedes, pilotul finlandez de 32 de ani nu a fost lăsat să concureze cu adevărat la titlu, fiind mereu în umbra coechipierul său, Lewis Hamilton.

Bottas a obţinut ultima dintre cele nouă victorii ale sale la GP-ul Rusiei în septembrie anul trecut - încheind o serie de 20 de curse fără victorie. Bottas este al treilea clasament în acest an, dar se află la aproape 100 de puncte în urmă coechipierul său Lewis Hamilton şi a liderului Max Verstappen de la Red Bull.

Acum îşi va relansa cariera la o echipă în care poate juca rolul de lider.

„Se deschide un nou capitol în cariera mea”, a spus Bottas.

„Doresc să ajut echipa să avanseze în grilă, în special cu noile reglementări din 2022, care oferă echipei şansa de a face un salt în performanţă”, a adăugat pilotul finlandez.

.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici