Olimpiada Liceelor: Media şi Mircea Eliade au câştigat finalele la handbal, feminin şi masculin

Duminică, 20 ianuarie, au avut loc finalele meciurilor de handbal, feminin şi masculin, de la Olimpiada Liceelor McDonald's, găzduită de Clubul Sportiv Şcolar nr. 6, din Bucureşti.

145 afișări
Imaginea articolului Olimpiada Liceelor: Media şi Mircea Eliade au câştigat finalele la handbal, feminin şi masculin

Olimpiada Liceelor: Media şi Mircea Eliade au câştigat finalele la handbal, feminin şi masculin

Echipele de la Colegiul Tehnic "Media" şi Colegiul Tehnic "Traian" au fost primele care s-au confruntat pentru titlul de campioane. Fetele de la "Media" au câştigat meciul cu scorul de 41-29, iar titlul de "cea mai bună jucătoare a partidei" l-a primit Ştefania Jipa.

"Mi-am dorit foarte mult să câştig acest titlu, m-am implicat foarte mult, iar colegele mele m-au ajutat să obţin acest premiu.

M-am apucat de handbal la vârsta de 10 ani, când eram la şcoala generală, iar de atunci îl practic cu plăcere.

Peste 10 ani mă văd jucând la o echipă de top.

CSM Bucureşti este echipa mea preferată, pe care o văd şi câştigătoarea titlului în acest sezon.

Iar ca jucătoare, o aleg pe Oana Manea", a spus Ştefania Jipa (18 ani, Colegiul Tehnic "Media"), pivotul echipei Rapid la Divizia A şi junior la CSM Bucureşti.

De cealaltă parte, finala băieţilor s-a dat între Colegiul Tehnic "Media" şi Liceul cu program sportiv "Mircea Eliade". Câştigători au fost jucătorii de la "Mircea Eliade", sportivi care fac parte din lotul de juniori ai echipei CSM Bucureşti. Scorul a fost 39 - 23, iar decarul formaţiei, Mihai Daniel Nica, a fost desemnat "jucătorul meciului".

"Acest trofeu înseamnă răsplata pentru toată munca pe care am depus-o în tot acest timp şi sunt fericit că am reuşit să fim şi campioni.

Viaţa mea, de zi cu zi, se rezumă la handbal, sunt jucător la CSM Bucureşti şi am foarte multe antrenamente şi meciuri. Mă antrenez cu echipa mare a CSM-ului şi am debutat anul trecut în prima ligă, când am şi reuşit să înscriu.

Pe viitor îmi doresc să evoluez la CSM, la prima echipă, şi sper chiar să joc şi în afara ţării. Aş vrea să ajuns într-unul dintre campionatele din Germania sau Franţa.

Peste cinci ani mă văd la un nivel cât mai înalt şi la echipa de seniori a României", a spus Mihai Daniel Nica (18 ani, Liceul cu program sportiv "Mircea Eliade"), jucătorul echipei CSM Bucureşti.

Olimpiada Liceelor este un eveniment sportiv la nivel naţional, adresat atât fetelor, cât şi băieţilor pasionaţi de fotbal, baschet, volei, handbal şi tenis de masă.

În cadrul acestei competiţii vor participa peste 5.600 de liceeni iubitori ai sportului, din 88 de licee. Premiile cu care aceştia sunt răsplătiţi pentru efortul depus în cadrul Olimpiadei sunt de peste 70.000 lei, cele mai mari dintr-o competiţia sportivă adresată tinerilor, alături de experienţa practicării sportului într-o competiţie majoră. Perioada în care se desfăşoară aceasta este de nouă luni, între octombrie 2018 - mai 2019.

Accesul pentru a vedea competiţiile sportive este gratuit şi permis tuturor.

Prin Olimpiada Liceelor McDonald’s, compania îi încurajează pe liceeni să fie încrezători în propriile forţe şi să conştientizeze importanţa sportului în viaţa lor, având ca scop oferirea unui cadru organizat în care tinerii să fie implicaţi în activităţi fizice. Astfel, McDonald’s le oferă oportunitatea de a se afirma într-o competiţie majoră, alături de colegi la fel de talentaţi şi motivaţi. Olimpiada Liceelor McDonald's este cea mai mare competiţie adresată liceelor din România la nivel de echipe, sporturi şi premii oferite.

McDonald’s este un partener de lungă durată al sportului în Romania, dezvoltând, anual, programe care susţin un stil de viaţă echilibrat.

Olimpiada Liceelor 2018 nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, partenerului media Prosport, Caldo Security şi SEG (Sport Evolution Group).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici