Oltchim a câştigat Cupa României, Oţelul Galaţi merge în Cupa Cupelor

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a câştigat Cupa României, sâmbătă, la Bacău, după ce a învins în finală formaţia Oţelul Galaţi, scor 40-29 (17-16).

204 afișări
Imaginea articolului Oltchim a câştigat Cupa României, Oţelul Galaţi merge în Cupa Cupelor

Oltchim a câştigat Cupa României, Oţelul Galaţi merge în Cupa Cupelor (Imagine: Mediafax Foto)

În acest sezon, Oltchim şi-a trecut în cont titlul naţional şi Cupa României, dar marea dezamăgire a echipei vâlcene a fost necalificarea în semifinalele Ligii Campionilor, competiţie în care va lua startul şi în sezonul 2011-2012. În aceste condiţii, conform regulamentului, finalista Cupei României, Oţelul Galaţi va participa în Cupa Cupelor.

Încheierea Cupei României a definitivat şi participarea celorlalte echipe româneşti în competiţiile continentale, după cum urmează: Oltchim, în grupele preliminare ale Ligii Campionilor, vicecampioana "U" Jolidon Cluj, în preliminariile Ligii Campionilor, formaţiile clasate pe locurile 3-4, adică CSM Bucureşti şi HC Zalău, în Cupa EHF, iar Oţelul Galaţi în Cupa Cupelor.

Rezultatele complete ale Cupei României, în cadrul turneului de la Bacău:

Sferturile de finală

CSM Bucureşti - Dunărea Brăila 40-41 (după aruncări de la 7 metri)

Oţelul Galaţi - "U" Jolidon Cluj 32-28

HCM Roman - HC Zalău 29-22

Oltchim Râmnicu Vâlcea - HCM Ştiinţa Baia Mare 36-24.

Semifinale

Oţelul Galaţi - Dunărea Brăila 27-22

Oltchim Râmnicu Vâlcea - HCM Roman 42-30

Finală

Oltchim Râmnicu Vâlcea - Oţelul Galaţi 40-29.

Competiţia nu s-a mai disputat din 2007, când trofeul a fost câştigat de Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana cucerind în acel an şi singura ediţie jucată din Supercupa României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici