Oltchim, prima înfrângere în Liga Campionilor

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, de formaţia rusă Zvezda Zvenigorod, cu scorul de 27-26 (12-10), într-un meci contând pentru grupa preliminară C, din Liga Campionilor.

9 afișări
Imaginea articolului Oltchim, prima înfrângere în Liga Campionilor

Oltchim, prima înfrângere în Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto )

Oltchim a început motivată disputa cu rusoaicele, având la discreţie jocul în primul sfert de oră (3-6, minutul 11). Treptat, gazdele au remontat diferenţa, mai întâi egalând (6-6) şi apoi trecând la conducere, pe fondul inexactităţilor din tabăra vâlceană. Dominaţia Zvezdei a durat până la finalul reprizei, 12-10, dar a continuat şi în debutul părţii secunde, 15-12 (min. 34).

Antrenorul Radu Voina a avut emoţii mari în minutul 36, când extrema stânga Iulia Puşcaşu s-a accidentat la glezna dreaptă, în condiţiile în care primele opţiuni pentru acest post la echipa naţională, Elisei-Ardean şi Balint au suferit rupturi de ligamente, înaintea participării la CM din China. La capitolul accidentări s-a "înscris" Roxana Gatzel însă, căreia i-a fost spart nasul după o ciocnire pe contraatac, cu portarul advers Suslina (min. 49).

Oltchim a reuşit egalarea, când mai erau 7 minute de joc (23-23), dar nu a putut întoarce soarta partidei până la final, fiindu-i greu de depăşit o apărare adversă masivă, dar pe alocuri şi propriile greşeli. Scor final: 27-26, iar Oltchim înregistrează prima înfrângere a sezonului în Liga Campionilor şi mai frustrant, ratează şansa de a se califica încă de acum în sferturile de finală ale competiţiei.

Marcatoarele echipei Oltchim au fost Nechita 6 goluri, Stanca 6, Lecuşanu 4, Neagu 4, Puşcaşu 2, Maier 2, Meiroşu 1, Manea 1, în timp ce de la Zvezda s-a remarcat Andryushina, cu 6 goluri.

Clasamentul grupei C după patru etape va fi completat cu rezultatul partidei dintre SD Itxako şi Gyor ETO, programată tot sâmbătă, de la ora 20.00. Indiferent de acel scor, Oltchim nu mai poate pierde poziţia de lider în 2009, încheind anul cu un bilanţ de trei victorii şi o înfrângere, care i-au adus 6 puncte, urmată de Zvezda, cu 5.

Campioana României mai are de jucat în ianuarie 2010 ultimele două partide din grupă, acasă cu SD Itxako (10 ianuarie) şi în deplasare cu Gyor ETO (17 ianuarie). Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale ale Ligii Campionilor, adică faza sferturilor de finală.

Obiectivul echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea în actualul sezon european este jucarea finalei Ligii Campionilor, după ce în sezonul trecut a atins faza semifinalelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici