Oltchim Râmnicu Vâlcea, debut cu victorie în grupa A a Ligii Campionilor

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a debutat cu victorie, duminică, pe teren propriu, în grupa A a Ligii Campionilor, cu echipa austriacă Hypo Viena, scor 30-25 (15-12).

445 afișări
Imaginea articolului Oltchim Râmnicu Vâlcea, debut cu victorie în grupa A a Ligii Campionilor

Oltchim Râmnicu Vâlcea, debut cu victorie în grupa A a Ligii Campionilor (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Sală arhiplină la debutul campioanei Oltchim în noua stagiune a Ligii Campionilor, în disputa cu Hypo Viena. "Am emoţii, pentru că am fost doar adversar cu acest public în tribune, iar acum este de partea noastră", declara antrenorul Jakob Vestergaard, pentru MEDIAFAX, înaintea meciului. Iar fanii nu l-au dezamăgit, au creat o atmosferă excelentă încă din primul minut. În teren s-a instalat echilibrul, 1-1 şi 3-3 (min. 4), Hypo afişând o apărare agresivă, în timp ce în atac a avut acţiuni rapide. Oltchim s-a detaşat pentru prima dată la două goluri în minutul 8, după un gol de la 7 metri al lui Bulatovici, 5-3. La 6-5 (min. 14), portarul Navarro a apărat de la 7 metri, primind aplauze la scenă deschisă, dar inevitabilul s-a produs, Hypo a egalat, tot de la 7 metri, 6-6 (min. 15). Echilibrul s-a menţinut, 8-8 (min. 19), moment în care şi-a făcut revenirea şi în Liga Campionilor, Cristina Neagu, pe inter stânga, chiar cu gol din acţiune, 9-8 (min. 21). Managarova a mărit diferenţa pe contraatac, 10-8, iar publicul a "explodat". Hypo a replicat însă rapid, 10-10 (min. 23), pe fondul unei apărări lejere la Oltchim. Fetele şi-au revenit excelent în ultimele minute şi au marcat pe contraatac, 15-11 (min. 27). La pauză: 15-12.

Jocul bun al Oltchimului a continuat şi după reluare, 19-15 (min. 35), atacurile au avut alt ritm, iar apărarea a fost mobilă, cu intercepţii şi contraatacuri reuşite cu uşurinţă. Partida a continuat fără schimbări până la final, cu campioana României la timonă şi Hypo făcând eforturi, dar fără rezultate (23-19, min. 44, 27-20, min. 49 şi 29-24, min. 55). Oltchim a câştigat primul meci din Liga Campionilor, în aplauzele interminabile ale fanilor, care au oferit un spectacol pe măsura celui din teren. Dincolo de evoluţia bună a întregii echipe, cu Katarina Bulatovici MVP, trebuie remarcată cea a Cristinei Neagu, nu doar pentru golurile marcate, cât mai ales pentru fantezia paselor decisive şi bucuria cu care a jucat, după 20 de luni de la ultima apariţie în Liga Campionilor.

Marcatoare: Oltchim - Bulatovici 10 goluri, Manea 5, Barbosa 4, Jovanovici 2, Brădeanu 2, Managarova 2, Stanca 2, Neagu 2, Nechita 1; Hypo Viena - Acimovici 6 goluri, Do Nascimento 5, Diniz 4, Cavaleiro 3, Temes 2, Rodrigues 2, De Moura 2, Da Silva 1.

Cea de-a doua partidă a grupei A este programată luni, între Randers HK şi Buxtehuder SV.

Programul în continuare al campioanei României în grupa A este următorul: Buxtehuder SV - Oltchim (20 octombrie), Randers HK - Oltchim (27 octombrie), Oltchim - Randers HK (4 noiembrie), Hypo - Oltchim (11 noiembrie) şi Oltchim - Buxtehuder SV (18 noiembrie).

Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe se califică în faza grupelor principale, în care meciurile vor începe în 2 februarie 2013. Tragerea la sorţi a celor două grupe principale va avea loc în 20 noiembrie.

Obiectivul Oltchimului în actuala stagiune este câştigarea trofeului, la două sezoane distanţă de când a jucat finala.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici