Oltchim Râmnicu Vâlcea, în pericol de a nu concura în Liga Campionilor. CS Oltchim nu mai poate susţine financiar echipa

Fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia de la campioana României la handbal feminin este extrem de dificilă, precizând că dacă nu va exista bugetul necesar, formaţia vâlceană nu va începe Liga Campionilor.

632 afișări
Imaginea articolului Oltchim Râmnicu Vâlcea, în pericol de a nu concura în Liga Campionilor. CS Oltchim nu mai poate susţine financiar echipa

Constantin Roibu: Dacă nu vom avea bugetul necesar, Oltchim nu va începe Liga Campionilor

"Nu se pune problema să vindem jucătoare, aici nu e ca la fotbal. Noi am luat jucătoare libere de contract, nu am plătit nimic pe ele. În plus, majoritatea au contracte pe un an, doi, cine îţi dă banii necesari să poţi ţine apoi echipa? Nici la reducerea contractelor nu ne gândim, nu ar fi corect faţă de ele. Au venit aici pe baza unor promisiuni, acum să venim să le spunem că nu mai e posibil… Nu ar fi corect. Dacă nu vom avea bugetul necesar, nu vom începe Liga Campionilor şi le vom lăsa pe fete să se transfere la alte echipe unde să poată juca. Vom fi total corecţi faţă de ele", a spus Roibu.

El a menţionat că CS Oltchim nu mai poate susţine financiar echipa: "E clar că SC Oltchim nu mai poate susţine financiar această echipă. Nu mai pot aloca fonduri. Urmează privatizarea şi nu se ştie cine va fi noul acţionar. În acest moment avem asigurate salariile pentru luna august. Pentru luna septembrie trebuie, deja, găsiţi alţi sponsori. În următoarele 3, 4 luni, dacă nu mai mult, nu ne putem baza pe bani de la combinat. În situaţia în care vine un acţionar care nu este interesat să îşi facă publicitate prin echipa de handbal nu ne putem baza pe această susţinere nici după lunile de care vorbeam. În aceste condiţii, de o lună şi jumătate înainte am avut discuţii cu autorităţile locale, prefect, preşedintele Consiliului Judeţean, primar. Luni va mai fi încă o întâlnire pentru a vedea ce posibilităţi de ajutor sunt pe plan local (...) Temerea mea cea mare este că SC Oltchim nu va fi preluată de nimeni. Mi-aşi dori să fie preluată de cineva, numai să se menţină activitatea şi să putem merge în continuare".

Constantin Roibu a declarat că se încearcă şi găsirea a cât mai mulţi sponsori în ţară care să susţină HC Oltchim. "Ideea e de a găsi nu un singur sponsor ci mai mulţi care să vină cu sume mici, astfel încât şi pentru ei să fie efortul financiar mai mic. Având în vedere că Oltchim este un brand naţional cred că toate firmele care au posibilitatea să susţină echipa de handbal ar trebui să vină alături de noi. Este singurul an în care avem toate şansele să câştigăm Liga Campionilor. Avem cel mai bun lot şi ar fi păcat ca o astfel de echipă să moară. Eu cred că oficialităţile locale pot găsi o soluţie. Sunt judeţe care ţin multe echipe. Luaţi numai exemplu Zalăului care au o echipă de handbal feminin bună şi una de volei masculin care este campioana României. Exemplele pot continua şi cu alte judeţe. Noi de ce nu am putea? Oricum, în acest moment echipele de handbal feminin, cu excepţia Oltchimului şi a Jolidonului Cluj sunt sprijinite de primării sau de Consiliile Judeţene. E adevărat, însă, că nu la nivelul la care suntem noi", a explicat el.

Roibu a dezvăluit şi care ar fi suma lunară necesară ca echipa să supravieţuiască: "Cheltuielile clubului sunt un milion pe lună. Jumătate din aceşti bani sunt taxe şi impozite care se plătesc la stat. În acest moment este voinţă de a susţine această echipă. Important este ca autorităţile locale să se şi implice efectiv. Eu am venit cu mai multe propuneri şi idei, de la chiria la sală, la cazarea şi masa echipelor cu care vom juca în Liga Naţională şi Liga Campionilor şi până la salariile jucătoarelor. Acum să vedem dacă vor fi luate în calcul aceste propuneri. Ca o concluzie, eu cred că 400, 450 de firme care să sponsorizeze cu 7-8000 de euro pe an ar rezolva problema".

Constantin Roibu spune că nu este exclus ca HC Oltchim să plece de la Râmnicu Vâlcea. "Decât să moară echipa, mai bine să fie mutată într-un alt loc, este o soluţie. Am şi avut discuţii în acest sens cu preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu. I-am propus să vorbească pentru ca Oltchim să fie preluată de către Primăria Generală a Capitalei, unde sunt alte fonduri, alte posibilităţi. De asemenea, trebuie spus faptul că dacă un investitor vrea să preia clubul nu trebuie să plătească nimic pentru el. Îl preia cu totul gratis, mai ales dacă păstrează echipa la Râmnicu Vâlcea", a afirmat Roibu.

Constantin Roibu a demisionat, miercuri, din funcţiile de director general, poziţie ocupată timp de 21 de ani, şi membru al Consiliului de Administraţie al Oltchim (OLT).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici