Olympiakos a învins-o pe Fiorentina în prelungiri şi a câştigat Europa Conference League

Olympiakos a învins-o miercuri seara pe Fiorentina cu 1-0, în reprizele de prelungiri, în finala Europa Conference League, când un gol marcat pe final de Ayoub El Kaabi a adus clubului elen primul mare trofeu european.

Urmărește
219 afișări
Imaginea articolului Olympiakos a învins-o pe Fiorentina în prelungiri şi a câştigat Europa Conference League

Olympiakos a învins-o pe Fiorentina în prelungiri şi a câştigat Europa Conference League

Într-un meci cu multă intensitate şi implicare fizică, dar cu puţină calitate în faţa porţii, niciuna dintre cele două formaţii nu a reuşit să marcheze în cele 90 de minute regulamentare, înainte ca El Kaabi să înscrie golul victoriei în minutul 116.

În timp ce meciul părea că se îndreaptă spre loviturile de departajare, El Kaabi a ajuns în faţa marcatorului său pentru a trimite cu capul în plasă centrarea lui Santiago Hezze. Jucătorii şi fanii au avut parte de o aşteptare lungă şi plină de agitaţie, deoarece arbitrajul VAR a verificat dacă golul a fost valabil, analizând o posibilă poziţie de offside.

A fost al 11-lea gol al atacantului marocan în Liga Conferinţelor în acest sezon, toate în fazele eliminatorii, şi al 16-lea în Europa, după ce a marcat şi în preliminarii şi în faza grupelor din Europa League.

El marcase de cinci ori în cele două manşe în care grecii au învins Aston Villa din Premier League în semifinale.

Prezentarea trofeului a fost un moment emoţionant şi pentru managerul lui Olympiakos, Jose Luis Mendilibar, care a câştigat Europa League cu Sevilla în sezonul trecut şi a preluat clubul elen abia în februarie.

„Sunt foarte fericit că am reuşit ceva ce clubul nu a mai realizat până acum. Vom sărbători, ne vom bucura şi apoi ne vom întoarce la muncă pentru ceea ce urmează", a declarat Mendilibar, citat de Reuters.

Fanii greci de pe AEK Arena au erupt când mingea a intrat în poartă, iar volumul a crescut din nou când VAR a confirmat golul care îi asigură lui Olympiakos participarea în Europa League în sezonul viitor.

Sărbătoare după fluierul final

În afara stadionului, mii de fani ai lui Olympiakos s-au adunat în portul Pireu şi au sărbătorit nebuneşte după fluierul final, aprinzând rachete de semnalizare roşii şi focuri de artificii.

Olympiakos a devenit primul club grecesc care a ridicat un trofeu european, Panathinaikos fiind cel mai aproape în 1971, când a pierdut finala Cupei Europei în faţa lui Ajax Amsterdam.

Rezultatul a însemnat a doua înfrângere consecutivă în finala Europa Conference League pentru Fiorentina, care ajunsese la această confruntare la vârf în acest sezon fără să piardă vreun meci.

Echipa lui Vincenzo Italiano a pierdut şi finala Coppa Italia în sezonul trecut, marcând astfel trei înfrângeri dureroase în finale de cupă în doi ani, în timp ce aşteptarea pentru primul trofeu din 2001 încoace continuă.

„Uimitor, pentru Olympiakos şi pentru mine. Foarte mândru de băieţii mei", a declarat pentru TNT Sports Stevan Jovetic, în vârstă de 34 de ani, care a petrecut cinci ani la Fiorentina.

„Ne-am descurcat grozav tot anul şi am meritat. Trebuie să o felicit pe Fiorentina. Au pierdut al doilea an la rând, păcat pentru ei".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici