Ons Jabeur donează o parte din premiul WTA Finals pentru a ajuta palestinienii

Jucătorea de tenis tunisiană Ons Jabeur a declarat după prima sa victorie la turneul de la Cancun, de miercuri noaptea, că donează o parte din premiul său ce îl va câştiga la WTA Finals pentru a ajuta palestinienii.

138 afișări
Imaginea articolului Ons Jabeur donează o parte din premiul WTA Finals pentru a ajuta palestinienii

Tunisianca, fostă numărul doi mondial, şi-a răzbunat înfrângerea din finala de la Wimbledon în faţa Marketei Vondrousova cu o victorie în două seturi, 6-4 6-3, revenind în cursa pentru semifinale, după ce luni a pierdut în faţa lui Coco Gauff.

În interviul de după meci, ea şi-a stăpânit cu greu lacrimile în timp ce vorbea despre conflictul actual din Gaza.

"Sunt foarte fericită cu victoria, dar nu am fost foarte fericită în ultima vreme. Situaţia din lume nu mă face fericită", a declarat cea care a fost de trei ori finalistă de Grand Slam.

"Aşa că mă simt ca şi cum... îmi pare rău", a spus Jabeur, luând o pauză pentru a-şi recăpăta calmul.

"Este foarte greu să vezi copii & bebeluşi murind în fiecare zi. Este sfâşietor. Am decis să donez o parte din banii din premiul meu pentru a-i ajuta pe palestinieni. Nu pot fi fericită cu această victorie".

"Nu este un mesaj politic, este vorba de umanitate", a adăugat ea. "Vreau pace în această lume. Asta e tot."

Jucătoarea în vârstă de 29 de ani o va înfrunta pe liderul grupei, Iga Swiatek, în ultimul meci din faza grupelor, în încearcarea ei de a ajunge pentru prima dată în carieră în primele patru locuri ale WTA Finals, după o eliminare în faza grupelor în 2022.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici