Oprescu vrea o parcare de 9.000 de locuri pentru Stadionul Lia Manoliu

Primarul general Sorin Oprescu a cerut, miercuri, la întâlnirea cu constructorii Arenei "Lia Manoliu", găsirea unor soluţii pentru realizarea unei parcări de aproximativ 9.000 de locuri pentru spectatorii care vor veni la stadion.

26 afișări
Imaginea articolului Oprescu vrea o parcare de 9.000 de locuri pentru Stadionul Lia Manoliu

Oprescu vrea o parcare de 9.000 de locuri pentru Stadionul Lia Manoliu

Primarul Capitalei a afirmat, după inspecţia efectuată la lucrările fostului stadion, că acestea sunt în grafic şi că este necesară găsirea, împreună cu constructorul, a unei soluţii privind construirea unei parcări de aproximativ 9.000 de locuri.

Sorin Oprescu a afirmat că în zilele următoare va fi efectuată, de către reprezentanţi ai Primăriei Capitalei şi ai firmei constructoare, analiza facturilor de plată a lucrărilor, astfel încât să nu existe nicio întârziere privind plata acestora şi, de asemenea, să fie urmărită evoluţia lucrărilor.

Totodată, primarul general al Capitalei a cerut directorului general al firmei Max Bögl, Ştefan Monus, o analiză financiară detaliată a cheltuielilor necesare realizării unui număr de 188 de locuri de parcare impuse de UEFA pentru omologarea acestui stadion.

Astfel, cele 188 de locuri urmează să fie realizate în subsolul stadionului, în momentul de faţă costurile realizării acestei parcări fiind majorate din cauza modificării unor elemente tehnice care privesc ridicarea pânzei freatice faţă de cotele iniţiale.

De asemenea, primarul general a cerut constructorului să aibă în vedere realizarea celor 188 de locuri de parcare şi pe laturile stadionului, în cazul în care costurile realizării parcărilor în subsol sunt foarte mari.

Totodată, reprezentantul constructorului a dat asigurări primarului general că lucrările vor fi finalizate în termenul stabilit, respectiv la sfârşitul lunii mai 2010.

Lucrările constau în reconstrucţia totală a stadionului ca arenă cu 55.000 de locuri acoperite, aproprierea tribunelor de terenul de joc pentru a asigura cele mai bune condiţii de vizibilitate pentru spectatori, amenajarea gradenelor pentru sportivi, oficiali sau spectatori, valorificând astfel aceste spaţii ale stadionului.

Complexul sportiv va fi compus din două subsoluri, din care unul pentru vestiare, iar celălalt pentru presă, la parter vor fi căile de acces pentru spectatori, etajul I rezervat lojei VIP, etajul II garduri pentru presă şi spaţii comerciale, etajul III ţarcuri-balcon pentru cabinele crainicilor de la radio şi televiziuni, regii tehnice.

Modernizarea Complexului "Lia Manoliu" are ca scop ridicarea la un grad înalt de nivel competiţional a acestui obiectiv sportiv, conform standardelor federaţiilor de fotbal, rugby, FIFA, UEFA şi FIRA şi organismelor internaţionale CIO pentru competiţiile sportive de nivel mondial sau cupe continentale şi evenimente culturale în aer liber.

Potrivit studiului de fezabilitate, valoare totală estimată a investiţiei este de 143,2 milioane euro.

Investiţia va fi realizată cu finanţare din bugetul Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi prin sume alocate de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici