Organizarea meciurilor EURO 2020 în România. Anunţul făcut de UEFA

UEFA a anunţat că România nu riscă să piardă organizarea a patru meciuri de la Campionatul European de la anul.

1617 afișări
Imaginea articolului Organizarea meciurilor EURO 2020 în România. Anunţul făcut de UEFA

Organizarea meciurilor EURO 2020 în România. Anunţul făcut de UEFA:

În ciuda ieşirilor suporterilor din preliminarii, când naţionala noastră a jucat şi câteva meciuri cu porţile închise, nu se pune problema ca Suedia sau alt stat să organizeze partidele de la turneul final în locul nostru. Ipoteza fusese lansată după meciul jucat de Suedia la Bucureşti, pe Arena Naţională, când unul dintre jucătorii nordicilor ar fi fost agresat verbal de câţiva fani români. Federaţia Suediei de Fotbal, cât şi media nordică, aduceau în discuţie posibilitatea ca România să nu mai organizeze meciurilor.

UEFA a clarificat însă totul. ”Nu sunt planuri pentru a schimba locurile de desfăşurare pentru UEFA EURO 2020.” , se arată într-un mesaj oficial primit de site-ul fanatik.ro de la UEFA. În acelaţi timp, a venit şi reacţia Federaţiei Române de Fotbal. ”(...) UEFA nu ar intenţiona să renunţe la găzduirea a patru meciuri ale EURO 2020 la Bucureşti. Această opţiune nu a fost exprimată de UEFA pe niciun canal, nici formal, nici informal şi nu a fost dezvoltată în nicio circumstanţă. Mai mult decât atât, intensitatea pregătirilor comune, UEFA – FRF – Primăria Bucureşti, nu lasă nicio fisură care ar putea fi exploatată de terţi.

Alegerea Bucureştiului de către UEFA la momentul iniţial s-a bazat pe câteva certitudini care şi-au confirmat valabilitatea în procesul de pregătire a EURO 2020:
– Experienţa reuşită a găzduirii pe Arena Naţională a finalei Europa League în 2012
– Capacitatea organizatorică a Bucureştiului demonstrată la evenimente majore precum Summit-ul NATO, Summit-ul Francofoniei
– Nivelul ridicat al popularităţii fotbalului în rândul românilor

Ulterior acestei decizii de acordare a statutului de oraş-gazdă pentru Bucureşti, UEFA a întărit convingerea unei bune alegeri prin acordarea şi a găzduirii celui mai mare eveniment non-sportiv al EURO 2020, şi anume Tragerea la sorţi a turneului final.

Prin urmare, nici o componentă a proiectului ‘EURO la Bucureşti’ nu poate susţine speculaţii precum cele venite din Suedia.”, a fost punctul de vedere al FRF pentru fanatik.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
românia,
uefa,
euro 2020

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici