Organizatorii Raliului Dakar au creat competiţia "Dakar Series", care va trece prin România

Amaury Sport Organisation (ASO), organizatorul Raliului Dakar, competiţie care a fost anulată la începutul anului din motive de securitate, a anunţat, luni, crearea primului concurs satelit intitulat "Dakar Series", ce se va desfăşura în perioada 20-26 aprilie în România şi Ungaria.

2 afișări
Imaginea articolului Organizatorii Raliului Dakar au creat competiţia "Dakar Series", care va trece prin România

Organizatorii Raliului Dakar au creat competiţia "Dakar Series", care va trece prin România

Noul raliu, considerat a fi unul de consolare pentru participanţii ce nu au putut lua startul în Raliul Dakar, va număra şapte etape şi se va întinde pe distanţa a 3.000 de kilometri, dintre care jumătate pentru probele speciale "foarte tehnice", după cum au anunţat organizatorii, cu lungimi variind între 60 şi 160 de kilometri.

Acest raliu le va permite competitorilor de la Dakar să nu piardă sumele investite în participarea la competiţia ce trebuia să aibă loc la începutul acestui an.

"Pentru economia raliurilor, era necesar să oferim urgent piloţilor o competiţie adevărată care să le salveze parteneriatele şi reţeaua financiară. Ne aflăm în contact de câţiva ani cu Ungaria, care este candidată pentru startul ediţiei din 2010 a Dakar şi intenţionam să lansăm Dakar Series în 2009. Evenimentele ne-au adus în situaţia de a devansa cu un an acest proiect al raliurilor satelit, care pe termen lung, ar trebui să numere trei concursuri pe an pe lângă Raliul Dakar, care este de referinţă", a declarat patronul Dakar, Etienne Lavigne, care a returnat toate taxele de înscriere şi de carburanţi concurenţilor Dakar 2008 (250 de motociclete, 200 de maşini şi 100 de camioane).

Primul raliu, al cărui buget va fi în jurul sumei de un milion de euro, va fi deschis în special competitorilor care se înscriseseră la Dakar. Aceştia nu vor plăti decât cheltuielile pentru dosar, de 300 de euro. Restul concurenţilor interesaţi trebuie să-şi anunţe participarea până la data de 11 februarie, taxele de înscriere fiind de 3.000 de euro pentru motociclete, 5.000 de euro pentru maşini şi 7.000 de euro pentru camioane.

"Principalele echipe, BMW, Mitsubishi, Volkswagen, Schlesser şi KTM, şi-au manifestat interesul pentru acest nou test", a subliniat Lavigne, care lucrează deja la cel de-al doilea raliu, care s-ar putea desfăşura în Portugalia.

Etapele primului raliu din Dakar Series sunt următoarele:

Duminică 20 aprilie: Budapesta - Baia Mare (510 kilometri, dintre care 110 kilometri de probe speciale)

Luni 21 aprilie: Baia Mare - Sovata (500 de kilometri, dintre care 250 de kilometri de probe speciale)

Marţi 22 aprilie: Sovata - Sovata (364 de kilometri, dintre care 240 de kilometri de probe speciale)

Miercuri 23 aprilie: Sovata - Debrecen (590 de kilometri, dintre care 200 de kilometri de probe speciale)

Joi 24 aprilie: Debrecen - Veszprem (480 de kilometri, dintre care 170 de kilometri de probe speciale)

Vineri 25 aprilie: Veszprem - Veszprem (315 de kilometri, dintre care 290 de kilometri de probe speciale)

Sâmbătă 26 aprilie: Veszprem - Balatonfured (213 de kilometri, dintre care 170 de kilometri de probe speciale).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici