Organizatorii Raliului "Dakar Series 2008" inspectează viitoarele trasee din Maramureş

Organizatorii Raliului Europei Centrale "Dakar Series" au avut, joi, o întâlnire, la Prefectura Maramureş, cu autorităţile judeţului pentru pregătirea competiţiei automobilistice de la sfârşitul lunii aprilie, care va trece prin Ungaria şi România.

63 afișări
Imaginea articolului Organizatorii Raliului "Dakar Series 2008" inspectează viitoarele trasee din Maramureş

Organizatorii Raliului "Dakar Series 2008" inspectează viitoarele trasee din Maramureş

Cursa, care se va desfăşura în perioada 20-26 aprilie, a fost catalogată de reprezentanţii maghiari prezenţi la întâlnire ca fiind "mult mai importantă decât cursa de Formula 1 de la Hungaroring, atât din punct de vedere al competiţiei, cât şi organizatoric".

Itinerariul final al desfăşurării raliului Dakar urmează să fie stabilit, în termen de două săptămâni.

Reprezentanţii organizatorilor, Amaury Sport Organization (ASO), s-au aflat în Maramureş ca să inspecteze traseul pe care urmează să aibă loc probele speciale. În ultimele săptămâni, s-a muncit continuu pentru deszăpezirea drumurilor forestiere din zona Munţilor Gutâi, pe care vor concura piloţii de la Dakar.

Prefectul de Maramureş, Bondi Gyongyike, a declarat că, pentru perioada desfăşurării etapelor, în judeţ vor fi luate măsuri de securitate speciale, poliţiştii şi jandarmii maramureşeni dar şi alte instituţii publice urmând să se implice în buna desfăşurare a raliului.

Preşedintele Fundaţiei Ranedo, Ioan Pop, care se ocupă de partea tehnică pe secţiunea din Maramureş a cursei, a declarat că startul Raliului Europei Centrale va avea loc în data de 20 aprilie la Budapesta, pe traseul Debrecen-Baia Mare. După sosirea în zona oraşului Tăuţii Măgherăuş, autovehiculele înscrise la concurs vor fi verificate tehnic pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. A doua zi, pe bulevardul Unirii va fi amenajat un parc închis pentru participanţii la raliu pentru ca maşinile, camionele, motocicletele si ATV-urile să poată fi admirate de băimăreni.

Prefectul Bondi Gyongyike a declarat că startul din Baia Mare va avea loc în condiţii normale de trafic, "cu respectarea prevederilor legale de circulaţie, în data de 21 aprilie pe ruta bulevardul Unirii - Huta Certeze, urmând ca a doua probă, specială, în lungime de 110 kilometri, să se desfăşoare pe drumuri forestiere, pe traseul Săpânţa-Baraj Runcu-Izvoare-ieşire Gutin pe DN 18-Aeroportul Internaţional Baia Mare".

Miercuri, 23 aprilie, proba specială se va desfăşura în sens invers, pe traseul 18 - Aeroportul Internaţional Baia Mare - DN 18 Gutin - Baraj Runcu-Izvoare-Săpânţa.

Prefectul a spus că în Maramureş există capacitatea şi disponibilitatea de a se organiza raliul, de a se oferi condiţii de siguranţă şi cazare pe toată durata desfăşurării probelor.

"Este un excelent prilej pentru noi de a ne implica în buna desfăşurare a raliului şi a aduce Maramureşul în prim-planul motorsportului mondial”, a spus prefectul Bondi Gyongyike, potrivit căruia raliul va fi transmis de două sute de canale de televiziuni.

Reprezentanţii părţii maghiare au estimat că la raliu vor participa 130 de autoturisme 4x4, 135 de motociclete şi ATV-uri, 40 de camioane, respectiv 2.500 de persoane.

În Baia Mare, s-au făcut deja demersurile pentru rezervarea locurilor de cazare.

Autorităţile judeţului au decis să aibă întâlniri periodice până la data desfăşurării Raliului Dakar Series, care va avea o lungime de peste 3.000 de kilometri, din care 1516 kilometri se vor desfăşura contra conometru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici