Oscar De la Hoya şi-a anunţat retragerea - VIDEO

Pugilistul american de origine mexicană, Oscar De la Hoya, a anunţat că va pune capăt carierei sale sportive, care a început acum 17 ani şi în care a obţinut un titlu olimpic şi zece titluri mondiale la profesionism, la şase categorii diferite.

21 afișări
Imaginea articolului Oscar De la Hoya şi-a anunţat retragerea - VIDEO

Oscar De la Hoya şi-a anunţat retragerea (Imagine: Mediafax Foto /AFP)

"După ce m-am gândit foarte mult şi am vorbit cu familia şi prietenii mei, am ajuns la concluzia de a pune capăt carierei mele de pugilist, dar nu mă retrag din box. Inima mea vrea ca eu să continui să boxez, dar atunci când fizicul nu te mai ascultă ce poţi face?", a spus De la Hoya.

Pugilistul american, în vârstă de 36 de ani, se retrage cu un palmares de 39 de victorii şi şase înfrângeri, ultimul său meci fiind cel în faţa pugilistului filipinez Manny Pacquiao, de la 6 decembrie 2008, din Las Vegas, unde a pierdut prin KO.

De la Hoya şi-a anunţat decizia în faţa arenei Staples Center, unde se aflau sute de fani, inclusiv actorul Mickey Rourke.

Duelul pierdut de cel supranumit "Golden Boy" cu Floyd Mayweather, la Las Vegas, în mai 2007, este şi în prezent partida de box care a înregistrat cele mai mari venituri, 120 de milioane de dolari, care depăşeşte cele 112 milioane de dolari generate de disputa dintre Mike Tyson şi Lennox Lewis, din 2002.

"Boxul este iubirea vieţii mele, este pasiunea mea, asta e ceea ce m-am născut să fac. Atunci când nu poţi boxa la un nivel competitiv, nu este corect să mai continui. Pentru mine, pentru fani, nu este corect pentru nimeni", a explicat De la Hoya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici