Palmaresul istoric al Politehnicii Timişoara, cedat gratuit clubului din Liga I ACS Poli

Palmaresul istoric al Politehnicii Timişoara a fost cedat gratuit către gruparea din Liga I, ACS Poli Timişoara, aceasta devenind astfel continuatoarea clubului înfiinţat în 1920, a anunţat, miercuri, primarul Nicolae Robu.

273 afișări
Imaginea articolului Palmaresul istoric al Politehnicii Timişoara, cedat gratuit clubului din Liga I ACS Poli

Palmaresul istoric al Politehnicii Timişoara, cedat gratuit clubului din Liga I ACS Poli (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Conform site-ului oficial al ACS Poli Timişoara, Nicolae Robu a declarat că jucătorii şi angajaţii au o motivaţie şi mai mare în lupta pentru evitarea retrogradării, după ce palmaresul deţinut de ASFC Politehnica Timişoara a fost cedat echipei bănăţene din Liga I.

"Este un moment potrivit să anunţăm rezolvarea unei probleme care ne frământă de foarte multă vreme. Am un document din partea Asociaţiei Sportive Fotbal Club Politehnica Timişoara. Am vrea ca de-acum înainte să se simtă şi pe teren şi în toate segmentele clubului şi mai mult apăsarea a tot ce înaintaşii noştri au făcut deosebit în fotbal din 1920, accentuez eu întotdeauna, că aşa e corect. Avem o obligaţie faţă de istoria excepţională a acestui club, prin tot ce înseamnă fenomenul fotbalistic Poli Timişoara. Sper ca acum, după ce şi din punct de vedere juridic lucrurile sunt clarificate că acest club e continuatorul fenomenului istoric şi deţinătorul drepturilor obţinute de-a lungul istoriei, ca motivarea tuturor să fie şi mai puternică", a spus primarul municipiului Timişoara.

Palmaresul, culorile şi numele echipei Politehnica Timişoara au făcut obiectul unui litigiu care a durat peste cinci ani între clubul condus de Marian Iancu, FC Timişoara, şi o grupare patronată de omul de afaceri italian Claudio Zambon. În 5 aprilie 2012, membrii Comitetului Executiv al FRF au pus în aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care clubul FC Timişoara, condus de Marian Iancu la acea vreme, îşi recapăta dreptul de folosinţă a numelui Politehnica, a culorilor şi palmaresului.

După ce s-a retras de la Timişoara, fostul patron Marian Iancu a cedat gratuit la 7 decembrie 2012 dreptul de folosinţă a însemnelor şi palmaresului către ASFC Politehnica Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici