Pandurii: Murgan este răcit şi a fost izolat de coechipierii săi

Jucătorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Mădălin Murgan, a fost, miercuri, scos din lot şi trimis acasă, deoarece este răcit, însă medicul grupării gorjene, Ion Şerban, a afirmat că fotbalistul nu prezintă simptome de gripă porcină.

27 afișări
Imaginea articolului Pandurii: Murgan este răcit şi a fost izolat de coechipierii săi

Mădălin Murgan - foto stânga (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Deocamdată există în lot la Pandurii un singur jucător care are probleme, e doar puţin răcit. Este vorba de Murgan, pe care l-am şi izolat de restul echipei şi l-am trimis la domiciliu. Eu sper că nu ne va pune probleme deosebite, nici de gripă sezonieră şi nici de gripă porcină", a declarat Şerban.

Medicul gorjenilor nu este îngrijorat că Pandurii va juca la Iaşi, luându-se deja măsuri ca echipa să fie oarecum izolată în Moldova.

"Sincer nu ne este teamă acum că jucăm cu cei de la Poli Iaşi pentru că ne vom lua şi noi nişte măsuri de precauţie, încercăm să mergem într-un loc unde să fim mai izolaţi şi lotul să fie departe de colectivitate. Lotul va fi mai restrâns, iar dacă federaţia va decide să jucăm meciul, vom lua măsuri pentru a nu avea niciun fel de probleme".

Ion Şerban crede că nu e indicat ca fotbaliştii să joace cu mască pe faţă pentru că aceasta nu le asigură o mare protecţie.

"Nu cred că este cazul să jucăm cu măştile acelea de protecţie şi ca medic nu cred că ar fi posibil pentru că la efortul care se face în timpul unui meci ar însemna să împiedicăm jucătorii să respire. Pentru că masca aceea îngreunează respiraţia jucătorului foarte mult şi nici nu asigură o protecţie foarte mare, doar în jur de 20 la sută, deci nu se pune problema să se joace cu măşti şi nu cred că ar fi o soluţie bună".

În cazul lui Buta de la Poli Iaşi, medicul Pandurilor crede că acesta nu va face parte din lot pentru că e purtător de virus.

"Boala lui Buta s-a confirmat şi nu e problema noastră aceasta. Eu cred că el nu este apt să joace în primul rând, dacă a avut gripă. Iar pentru că e purtător şi transmiţător de virus nu va fi în lot. Deci, singura noastră preocupare trebuie să fie ca jucătorii ce vor fi pe teren la Poli Iaşi să fie sănătoşi sută la sută, să nu fie purtători de virus şi să ne transmită şi nouă boala în timpul meciului. Se transmite prin contact direct pentru că mai pui mâna pe adversar şi boala se poate transmite şi în timpul unui meci de fotbal".

Vicepreşedintele FC Politehnica Iaşi, Pavel Hodea, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că speră ca Liga Profesionistă de Fotbal să reprogrameze partida cu Pandurii Târgu Jiu pentru luni, 23 noiembrie, după ce un jucător ieşean a fost diagnosticat ca purtător al virusului AH1N1. Jucătorul Politehnicii Iaşi, Cornel Buta, a fost diagnosticat marţi cu virusul AH1N1. El a evoluat ultima oară într-un meci oficial la 1 noiembrie, în întâlnirea cu Dinamo, disputată la Iaşi, în etapa a XII-a Ligii I. Buta a intrat pe teren în minutul 65, în locul lui Adrian Ilie. Alţi şase jucători sunt suspecţi de gripă porcină, Cristian Constantin, Stojan Ignatov, Adrian Ilie, Ibrahima Balde, Bogdan Străuţ şi Viorel Frunză, dintre aceştia primii trei fiind pe teren la partida cu Gaz Metan, disputată, vineri, la Mediaş, în etapa a XIII-a a Ligii I.

Liga I este întreruptă până 20 noiembrie, deoarece echipa naţională va disputa, sâmbătă, la Varşovia, un amical cu reprezentativa Poloniei. Săptămâna viitoare, marţi, miercuri şi joi, sunt programate meciurile din sferturile de finală ale Cupei României.

Poli Iaşi are programat următorul meci în Liga I la 20 noiembrie, cu Pandurii Târgu Jiu, pe teren propriu. Pe 22 noiembrie vor avea loc alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici