Pandurii Târgu Jiu - Unirea Urziceni, scor 0-0

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-0, în faţa campioanei României, Unirea Urziceni, într-o partidă din etapa a XI-a a Ligii I, în care echipa lui Sorin Cârţu a evoluat în inferioritate numerică în ultimele cinci minute.

22 afișări
Imaginea articolului Pandurii Târgu Jiu - Unirea Urziceni, scor 0-0

Pandurii Târgu Jiu - Unirea Urziceni, scor 0-0 (Imagine: Mediafax Foto)

În minutul 85, arbitrul Augustus Constantin l-a eliminat pe Păcurar, pentru cumul de cartonaşe, în urma unui fault asupra lui Onofraş.

Pandurii: 1. Staca - 16. Rusu, 4. Chibulcutean, 18. Martinovici, 6. Cardoso - 10. Hidişan (11. Câju '89), 30. Dedu (20. Stromajer '65), 21. Stângă, 24. Murgan, 5. Păcurar - 23. Raskovici (29. Grecu '78). Antrenor: Sorin Cârţu.

Urziceni: 74. Tudor - 16. E. Nicu, 6. Galamaz, 22. Fernandes, 19. Brandan - 21. T. Bălan, 8. Paraschiv (7. Bilaşco '87), 9. Varga (11. Onofraş '65), 5. Todoran (20. Marinescu '46) - 30. Frunză, 15. Dănălache. Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Păcurar '8, '85, Martinovici '11, Raskovic '25 / Varga '21, Todoran '41, Dănălache '83, Onofraş '90+1

Cartonaş roşu: Păcurar '85

Arbitri: Augustus Constantin (central) - Aurel Oniţă, Ionel Popa (asistenţi) - Marian Bordean (rezervă).

Observatori: Alexandru Popescu, Cornel Sorescu.

Supervizor: Patriţiu Abrudan.

La partidă au asistat aproximativ 5000 spectatori.

În prima repriză, antrenorul Sorin Cârţu, care a fost extrem de nervos pe toată durata partidei, şi managerul clubului Unirea, Mihai Stoica, au avut un schimb de replici dur, fiind nevoie de intervenţia arbitrului Augustus Constantin pentru a calma spiritele.

La finalul meciului, Cârţu şi-a încrucişat mâinile, ca şi cum ar fi avut cătuşe la mâini, şi i-a arătat acest semn arbitrului Augustus Constantin, fiind nevoie de intervenţia unor membri ai staff-ului echipei Pandurii pentru a-l îndepărta pe tehnician de pe teren.

Cârţu: Nu sunt mulţumit de rezultat, dar n-am putut, am jucat contra 14 oameni

"Nu sunt mulţumit de rezultat, dar n-am putut, am jucat contra 14 oameni şi nu puteam să batem. E bun şi un rezultat de egalitate pentru un meci în deplasare. Ne prinde bine punctul. Am jucat în deplasare, n-am jucat în deplasare? Aş vrea şi eu arbitraje din astea când jucăm în deplasare. Să aibă lumea grijă de noi", a spus Cârţu ironic.

Sorin Cârţu a precizat că managerul general al clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a pus presiune pe arbitri pe toată durata partidei şi a făcut referire la unele partide conduse de Augustus Constantin în care a avantajat-o pe campioana României.

"Nu am eu nicio treabă cu MM Stoica, el să-şi vadă de treaba lui, e manager, fixează camere, fixează bugete, dar nu să facă presiune pe arbitri. Au făcut presiune, s-a văzut în teren. Făceau şi înainte. L-aţi uitat pe arbitrul ăsta, păi arbitrul ăsta e celebrul arbitru de la meciul de la semifinala cupei cu Buzăul. Urziceni - Buzău, aţi uitat ce a făcut anul trecut cu Rapidul, la celebrul meci Urziceni - Rapid şi a venit şi aici. Veneau după un meci de cupă europeană şi erau obosiţi, dar e posibil aşa ceva... Noi ştim şi suntem atenţi la detalii. Pe urmă nu ne lasă pe noi să interpretăm, că noi nu avem voie să interpretăm oricum. Eu îl ştiu (n.r. - pe Augustus Constantin) şi mă aşteptam la aşa ceva. Am spus că noi când facem pregătirea jocului luăm totdeauna în calcul şi o situaţie de genul acesta. Dar pentru un meci în deplasare e bine cu un rezultat de egalitate. Arbitrul acesta are deja două antencedente foarte clare, meciul cu Rapid şi meciul de cupă, cu Buzăul, cu un an înainte", a acuzat antrenorul.

Întrebat dacă fotbaliştii Unirii Urziceni au fost obosiţi după meciul de la Glasgow, Cârţu a răspuns: "Nu există oboseală dacă eşti în cupe şi în Liga Campionilor, ce problemă e de oboseală, au jucat miercuri şi astăzi e sâmbătă şi pot să joace. Toată lumea poate să joace, şi eu jucam când eram fotbalist, jucam miercuri - sâmbătă şi nu se mai schimbau echipele. Majoritatea care au jucat miercuri cu Glasgow n-au mai jucat acum sau nu mai jucaseră cu Vasluiul înainte, aşa că au avut două jocuri pentru 3-4 zile. Sunt supăraţi că nu ne dăm deoparte, ce supărare, nu vreau să mă bată ei".

Cârţu s-a declarat mulţumit de jocul prestat de jucătorii săi, precum şi de atitudinea de care au dat dovadă în teren. "Toate meciurile le-am jucat aşa, multe meciuri am jucat, dar uneori ne-a ieşit şi alteori nu. Sunt mulţumit de ce au jucat jucătorii mei, s-au bătut exemplar şi au jucat tot timpul cu handicap, cum este la noi mereu în campionat. Mi-a plăcut atitudinea lor şi, poate, neavând povara asta în spate ar fi putut să facă şi mai mult", a mai spus fostul fotbalist al Universităţii Craiova.

Întrebat care este semnificaţia gestului său din finalul meciului, când şi-a încrucişat mâinile, ca şi cum ar fi avut cătuşe la mâini, şi i-a arătat acest semn arbitrului Augustus Constantin, Cârţu a spus că a vrut să spună că s-a încheiat meciul şi că arbitrul trebuie să fluiere sfârşitul meciului.

Mihai Stoica: Dan Petrescu s-a simţit rău după meci, trăieşte fiecare partidă ca pe una de LC

Managerul general al clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, sâmbătă, că tehnicianul Dan Petrescu nu s-a prezentat la conferinţa de presă de după meciul cu Pandurii, deoarece se simte rău, el trăind "fiecare meci ca pe un meci de Liga Campionilor".

"Dan nu este bolnav, dar nu a venit pentru că este epuizat pentru că trăieşte orice meci al momentului ca pe un meci de Liga Campionilor", a spus Stoica.

Referitor la jocul cu Pandurii, Stoica a declarat că echipa Unirea Urziceni a dominat, dar Pandurii nu este o echipă uşor de învins. "Vroiam să câştigăm, dar neşansa pe care am întâlnit-o la ultimele trei meciuri din campionat s-a transformat în şansă la Glasgow. Jucătorii nu au fost obosiţi, astăzi echipa a fost vie şi reactivă, astăzi au fost proaspeţi, parcă s-au antrenat două săptămâni pentru acest joc. Pandurii nu e o echipă uşor de învins, mai ales pe teren propriu", a spus oficialul.

Mihai Stoica a menţionat că, în continuare, Unirea se gândeşte la meciul de cupă cu FC Braşov, la cel din campionat cu Universitatea Craiova, "care va veni cu cuţitul la os", şi apoi la meciul cu Glasgow, din Liga Campionilor.

Referitor la conflictul verbal avut cu tehnicianul Sorin Cârţu în prima repriză, Stoica a spus: "Nu m-am certat cu Sorin Cârţu, dar mai sunt replici acolo pe bancă, dar nu ne-am certat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici