Pandurii Tg. Jiu şi sindicatele conduse de Marin Condescu, fără curent şi gaz după o decizie a CEO

Clubul Pandurii Târgu Jiu şi sindicatele conduse de Marin Condescu au fost debranşate, marţi, de la reţeaua de alimentare cu energie electrică şi de la cea de gaze, printr-o dispoziţie a conducerii Complexului Energetic Oltenia, care este finanţator şi membru fondator al echipei de fotbal.

211 afișări
Imaginea articolului Pandurii Tg. Jiu şi sindicatele conduse de Marin Condescu, fără curent şi gaz după o decizie a CEO

Pandurii Tg. Jiu şi sindicatele conduse de Marin Condescu, fără curent şi gaz după o decizie a CEO (Imagine: Mediafax Foto)

Birourile Clubului Pandurii Târgu Jiu şi cele ale liderilor de sindicat din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), aflate în aceeaşi clădire, situată în centrul municipiului Târgu Jiu, unde, anul trecut, poliţiştii au făcut mai multe percheziţii, au fost debranşate de la reţeaua de alimentare cu energie electrică şi de la cea de gaze, iar ulterior a fost adus un generator electric de mare putere, care a fost amplasat sub vitrina cu trofeele echipei de fotbal.

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au luat măsură respectivă pentru a evacua clădirea unde se află birourile clubului şi cele ale liderilor de sindicat şi a amenaja spaţii pentru personalul administrativ al unităţii.

"Acesta e modul de protest, după ce am spus că plec de la club. Lumea nu e de acord cu mine şi au întrerupt alimentarea. Vor o evacuare, dar nu au cum, mai ales că sunt acţiunile unor oameni fără caracter. Avem un generator, până vom rezolva toate aspectele legate de patrimoniu", a declarat Marin Condescu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Condescu i-a acuzat pe reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia că ar dori ca echipa Pandurii Târgu Jiu să nu fie licenţiată şi, astfel, să dispară din prima liga fotbalistică, Pandurii având emoţii pentru licenţiere şi în 2013.

"Lucrurile vor merge la club şi în condiţiile astea. Am văzut şi anul trecut când s-au repezit mulţi ca ulii, toţi comentau, dar am scăpat cu o amendă de la UEFA, deşi am obţinut licenţa şi am devenit vicecampioni şi calificaţi în grupele Europa League. Acum vom obţine licenţierea. Părerea mea e că o acţiune concertată ca acest club să dispară de pe prima scenă fotbalistică. Eugen Pârvulescu (n.r. - preşedinte executiv al Clubului Pandurii Târgu Jiu) poate să continue activitatea, e un profesionist şi nu îl vom lăsa singur în ghearele acestor hiene", a declarat Condescu.

Acesta a precizat că la club va fi făcut un audit în perioada următoare, iar la final va părăsi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru ca în locul său să rămână Eugen Pârvulescu, aflat în prezent cu echipa în cantonament în Turcia.

Condescu a menţionat că speră ca în următoarele zile să fie finalizat şi dosarul penal deschis pe numele său, dar şi că membrii fondatori ai echipei să îşi asume responsabilităţile pe care, până acum doar el şi le-a asumat în momentele dificile prin care a trecut Pandurii

"Eu, după 30 de zile, când se va face auditul, voi preda ştafeta lui Pârvulescu. Sper să se finalizeze şi cercetările în dosar fiindcă nimic de natură penală nu s-a întâmplat la Pandurii Târgu Jiu. Sper ca membrii fondatori să fie conştienţi şi să îşi asume responsabilităţi fiindcă zece ani responsabilitatea şi la retrogradare şi la promovare, dar văd că numai pentru participarea în Europa League, responsabilitatea a fost numai a mea şi meritele numai ale lor", a mai spus Marin Condescu.

În octombrie 2013, poliţiştii şi procurorii au făcut mai multe percheziţii la locuinţa preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie. În urma descinderilor, Condescu a fost reţinut într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani şi fals, iar instanţa a decis ca Marin Condescu să fie cercetat în libertate.

Şi în noiemrbie 2013, poliţiştii au făcut mai multe percheziţii la biroul de la Federaţia Naţională Mine Energie pe care Marin Condescu îl are la Târgu Jiu, în aceeaşi clădire în care se află şi sediul clubului de fotbal Pandurii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici