Paris 2024 a făcut o repetiţie a Ceremoniei de deschidere pe râul Sena

Organizatorii Paris 2024 au făcut luni o repetiţie a Ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de-a lungul râului Sena.

365 afișări
Imaginea articolului Paris 2024 a făcut o repetiţie a Ceremoniei de deschidere pe râul Sena

Sursa foto: Twitter

O flotă de 39 de ambarcaţiuni a navigat pe traseul de şase kilometri, de la Podul Austerlitz până la poalele Turnului Eiffel, toată circulaţia pe Sena fiind oprită prin centrul Oraşului Luminii.

Jocurile Olimpice din capitala Franţei vor fi marca prima ocazie când o ceremonie de deschidere va avea loc în afara unui stadion.

"Am aflat astăzi că este fezabil din punct de vedere tehnic", a declarat preşedintele Paris 2024, Tony Estanguet, citat de Reuters.

Potrivit triplului campion olimpic, a fost testat timpul necesar între fiecare barcă şi au fost testate posibilele soluţii pentru problemele de motor.

"Am încercat doar să facem ceva diferit", a declarat pentru Reuters directorul de evenimente şi ceremonii, Thierry Reboul.

"Dacă vrei ca oamenii să îşi amintească Jocurile, trebuie să le oferi ceva ce nu au mai văzut până acum".

Biletele pentru ceremonia de deschidere, programată să aibă loc pe 26 iulie anul viitor, încep de la 90 de euro şi ajung până la 2.700 de euro.

Ambarcaţiunile delegaţiei de testare au fost însoţite de 18 nave ale serviciilor de urgenţă, ale organizatorilor şi ale televiziunii gazdă.

Având în vedere că mii de spectatori şi oficiali se adună pe malurile Senei, securitatea va fi o preocupare pentru organizatori.

Amélie Oudéa-Castéra, ministrul francez al sportului, a declarat recent că sunt aşteptaţi aproximativ 400.000 de spectatori.

Între 140 şi 170 de ambarcaţiuni vor fi folosite pentru a transporta aproximativ 10.000 de sportivi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici