România, învinsă de Suedia cu 22-34, la Campionatul Mondial de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a cedat cu 22-34 în faţa Suediei, la Campionatul Mondial din Japonia. La pauză, nordicele au avut un avantaj de 5 goluri, 14-9.

1955 afișări
Imaginea articolului România, învinsă de Suedia cu 22-34, la Campionatul Mondial de handbal feminin

România, învinsă de Suedia cu 22-34, la Campionatul Mondial de handbal feminin

Dacă în primul meci din Main Round, România a ţinut piept Rusiei mai bine de o repriză, în duelul cu Suedia, fetele antrenate de Tomas Ryde nu au avut şanse. Adversarele au condus pe toată durata meciului, singurul moment în care naţionala noastră a fost la acelaşi nivel s-a înregistrat la mijlocul primei reprize, la 6-6. Ulterior, Suedia s-a distanţat la 5 goluri şi a păstrat diferenţa.

În partea a doua ecartul s-a mărit, iar pe finalul meciului s-a ajuns la o diferenţă de 12 goluri. România înregistrează al doilea eşec din Main Round şi e pe ultimul loc în Grupa 2, cu 0 puncte.

Cristina Neagu nu a mai fost în ”mână” la fel ca în meciurile precedente, iar asta s-a văzut mai ales pe linia de 9. Cea mai bună handbalistă a lumii a încheiat cele 60 de minute cu 4 goluri. De partea cealaltă, Mellegard a fost cea mai bună marcatoare, cu 7 reuşite.

În celelalte meciuri din grupa României, Rusia a trecut de Muntenegru (35-28), iar Spania a învins reprezentanta Japoniei (33-31).

În ultimul meci din Main Round, România întâlneşte Japonia. Partida este programată miercuri, de la 11:00.

Clasamentul Grupei 2:
1. Rusia – 8 puncte
2. Spania – 7 puncte
3. Suedia – 5 puncte
4. Muntenegru – 4 puncte
5. Japonia – 0 puncte
6. România – 0 puncte

Meciul România-Suedia

Echipa naţională de handbal feminin a României a început cu stângul meciurile din grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. În prima partidă, "tricolorele" au pierdut drastic în faţa selecţionatei Rusiei, scor 18-27. 

Marţi, 10 decembrie, de la ora 13:30, prima reprezentativă se va întâlni cu Suedia, meci extrem de important pentru România. Echipa pregătită de Tomas Ryde a ratat şansa de a ajunge în semifinale, după eşecul cu Rusia, iar acum este obligată să câştige în următoarele două meciuri, cu Suedia şi Japonia, pentru a putea spera la poziţia a patra în grupă. În cazul în care încheie pe locul patru, "tricolorele" vor putea lupta pentru locurile 7-8. Primele şapte echipe se vor califica la turneul preolimpic. În acest moment, România ocupă ultimul loc în Grupa 2, cu zero puncte.

Cristina Neagu ar putea fi marea absentă a meciului România-Suedia

Selecţionerul Tomas Ryde a precizat, după înfrângerea cu Rusia, scor 18-27, că cea mai bună jucătoarea a României, Cristina Neagu, este incertă pentru întâlnirea cu Suedia.

"Cristina este obosită acum, e normal să fie aşa. A jucat cu Spania, cu Senegal, cu Muntenegru, a fost pe teren cu Ungaria, astăzi iarăşi. E obosită şi nu mai are energie. Ea a făcut enorm de multe lucruri pentru echipă, dar azi nu a putut şi am vorbit despre acest lucru înainte, dar şi pe parcursul jocului.

I-am zis să-şi potolească creierul, să gândească şi să vorbească pozitiv. Ştiu că îi e greu, că ea are dorinţă, dar trebuie să o facă.

Vedem dacă o vom folosi, e un semn de întrebare fiindcă o doare genunchiul. Durerea e una, dar suferinţa că nu poţi să faci ce îţi doreşti e altceva şi te duce în stări în care îţi fierbe creierul şi chiar e prea mult. Vom vedea ce vom face. Avem o zi de odihnă şi poate îşi revine", a declarat Tomas Ryde, pentru Gazeta Sporturilor.

După meciul de marţi, 10 decembrie, de la ora 13:30, cu Suedia, pe România o aşteaptă miercuri, 11 decembrie, partida cu Japonia, de la ora 11:00.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici