Partida Steaua - Rapid va fi arbitrată de o brigadă din Austria

Partida Steaua - Rapid, programată, duminică, în cadrul etapei a XI-a a Ligii I, va fi condusă de o brigadă din Austria, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CCA Vasile Avram.

15 afișări
Imaginea articolului Partida Steaua - Rapid va fi arbitrată de o brigadă din Austria

Partida Steaua - Rapid va fi arbitrată de o brigadă din Austria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

De asemenea, meciul Universitatea Craiova - FC Vaslui din aceeaşi etapă va fi arbitrat de o brigadă din Spania. "Steaua a solicitat încă de vineri arbitri străini pentru meciul cu Rapid. De la clubul Rapid am primit cerere abia aseară, la 16.30. Am transmis solicitări la forurile din Germania, Austria şi Bulgaria. Şi am primit o confirmare, aşa că la meciul Steaua - Rapid vom avea o brigadă FIFA din Austria. De asemenea, grupările Universitatea Craiova şi FC Vaslui au cerut arbitri străini, aşa că jocul lor va fi condus de o brigadă din Spania", a spus Avram.

Oficialul CCA susţine că problema mare din arbitrajul românesc o reprezintă suspiciunea dintre conducătorii de cluburi. "Mă miră faptul că sunt echipe care cer arbitri străini. Nu ascund, sunt probleme legate de valoarea arbitrilor din România, dar acestea pot fi remediate.

Însă problemele mari sunt legate de aceste suspiciuni dintre conducătorii de cluburi. Sunt tare necăjit pentru că ar trebui ca şi conducătorii să înţeleagă faptul că, la ora actuală, nu se pot face demersuri la CCA în privinţa delegării arbitrilor şi cred eu, nu se pot face demersuri sau influenţe nici la arbitri sau asistenţi. Problema numărul unu o reprezintă această suspiciune dintre conducători, de la Dinamo domnul Borcea, de la Steaua domnul Gigi Becali, de la Vaslui domnul Porumboiu sau domnul Dinu Gheorghe de la Braşov.

Ei se cunosc, au fost anumite probleme în trecut şi ei cred că se mai poate acţiona. Dar eu cred şi sper să nu mai existe această cale. Sper că arbitrii au înţeles ce recomandări sunt din partea CCA", a explicat preşedintele.

Vasile Avram a menţionat că sunt câteva cuburi din Liga I care nu au plătit baremurile arbitrilor, CCA urmând să sesizeze Comisia de Disciplină a LPF.

"Se cer arbitri străini, dar sunt cluburi care nu plătesc baremul arbitrilor. Sunt cluburi ca FC Braşov sau Rapid care nu au plătit baremurile pentru etapa precedentă, dar sunt şi cluburi care au restanţe de mai mult timp. De exemplu Universitatea Craiova n-a plătit baremul de la meciurile cu Gloria Bistriţa din 29 august, cu Gloria Bistriţa II din Cupă din 22 septembrie, cu Rapid din 19 septembrie. Am făcut un demers către Comisia de Disciplină a LPF ca în cazul în care nu achită să nu mai fie delegaţi arbitri la aceste echipe. Şi mai sunt şi alte echipe din Liga a II-a. Am rugat arbitrilor din Liga I şi a II-a să transmită o declaraţie pe proprie răspundere că nu au încasat baremurile la anumite jocuri şi să precizeze care sunt aceste partide. După aceste declaraţii, vedem care e situaţia şi sesizăm Comisiile de Disciplină", a precizat Avram.

Oficialul CCA a adăugat că în zilele de 22 şi 23 octombrie reprezentantul UEFA, Wilfried Heitmann, va efectua o vizită la Bucureşti pentru a discuta cu oficialii FRF despre implementarea convenţiei UEFA pentru formarea şi educarea arbitrilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici