VIDEO  Patinaj artistic. Nou record mondial pentru americanul Nathan Chen la Beijing 2022

Răsturnare de situaţie faţă de ultima ediţie a Jocurilor Olimpice. Americanul Nathan Chen a înregistrat marţi, la Beijing, un nou record mondial în programul scurt de patinaj artistic, ceea ce i-a oferit un avans uriaş în faţa favoritului, japonezul Yuzuru Hanyu, în lupta pentru medalia de aur.

2030 afișări
Imaginea articolului Patinaj artistic. Nou record mondial pentru americanul Nathan Chen la Beijing 2022

Patinaj artistic. Nou record mondial pentru americanul Nathan Chen la Beijing 2022

La Jocurile de la Pyeongchang, în 2018, Chen - favorit atunci şi la medalia de aur - terminase programul scurt pe locul 17 după o performanţă dezastruoasă, în timp ce japonezul Hanyu a câştigat al doilea său aur olimpic consecutiv.

„Mă simt cu adevărat şocat", a declarat Hanyu, părând să se piardă în cuvinte, după ce nu a reuşit să aterizeze în Salchow-ul său cvadruplu de deschidere - o greşeală rară pe care a pus-o pe seama unei găuri în gheaţă.

„Mă face să mă întreb dacă am făcut ceva greşit ca să merit asta", a spus Hanyu, care a obţinut 95,15 puncte, departe de recordul mondial anterior pe care îl deţinea, de 111,82, şi la mare distanţă de noul record al lui Chen, de 113,97.

Hanyu va intra în proba de patinaj liber de joi pe locul opt.

Patinând pe piesa La Boheme, a lui Charles Aznavour, Chen a aterizat toate elementele sale, inclusiv două sărituri cvadruple, fără cusur, triplul campion mondial sărbătorindu-şi aproape solitar victoria la final, într-o arenă aproape goală.

Vedeta în ascensiune a Japoniei, Yuma Kagiyama, în vârstă de 18 ani, s-a clasat pe locul al doilea cu un nou record personal de 108,12, urmat de compatriotul său Shoma Uno.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici