Patinaj artistic: Papadakis şi Cizeron au câştigat aurul olimpic la dans pe gheaţă pentru Franţa

Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron au răzbunat întâmplările de la Pyeongchang şi au câştigat, duminică seara, aurul la patinaj artistic pentru Franţa cu un record mondial la Jocurile Olimpice de la Beijing.

856 afișări
Imaginea articolului Patinaj artistic: Papadakis şi Cizeron au câştigat aurul olimpic la dans pe gheaţă pentru Franţa

Sursa foto: Hepta

Probele de patinaj artistic au fost aproape complet umbrite de scandalul de dopaj al rusoaicei Kamila Valieva, dar duoul francez a strălucit, terminând cu un total de 226,98 de puncte, depăşind recordul ce le aparţinea din 2019 (226,61).

O problemă cu elementele de garderobă i-a costat scump în urmă cu patru ani la Pyeongchang, lăsându-i cu medalia de argint, în spatele canadienilor Tessa Virtue şi Scott Moir.

De data aceasta nu au mai existat incidente, francezii efectuând un dans liber practic fără cusur la Capital Indoor Stadium, pentru care au obţinut 136,15 puncte.

„Cred că încă nu ne vine să credem", a spus un Papadakis încântată.

„Sincer, pare complet ireal. Am aşteptat acest lucru. Aceasta este medalia pe care ne-o doream. Creierul meu încă nu înţelege", a adăugat ea râzând.

Cizeron a spus că a simţit că timpul s-a oprit în timpul performanţei lor.

„Ne-am bazat doar pe încrederea noastră şi am împrumutat energia tuturor coechipierilor şi antrenorilor noştri. Sunt amintiri, este un contact vizual pe care nu îl voi uita niciodată", a spus el.

Patinând pe muzica lui Gabriel Faure, cvadruplii campioani mondiali au uimit încă o dată cu dansul lor, aducând Franţei primul aur olimpic la patinaj artistic de când Marina Anissina şi Gwendal Peizerat au cucerit titlul la dans pe gheaţă în 2002.

Campionii mondiali în exerciţiu Victoria Sinitsina şi Nikita Katsalapov, de la Comitetul Olimpic Rus, au cucerit argintul cu cel mai bun punctaj al sezonului la patinaj liber, cu un total de 220,51.

Perechea americană Madison Hubbell şi Zachary Donohue a obţinut bronzul cu un total de 218,02, devansându-i pe compatrioţii Madison Chock şi Evan Bates (214,77).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici