Patinoarul de la Cârţa, primul inclus în “Programul naţional pentru construirea de patinoare”

Patinoarul în aer din localitatea Cârţa (jud. Harghita) este primul inclus în “Programul Naţional de construire de patinoare”, lansat la sfârşitul anului trecut şi aprobat de Guvernul României, informează site-ul www.rohockey.ro.

1020 afișări
Imaginea articolului Patinoarul de la Cârţa, primul inclus în “Programul naţional pentru construirea de patinoare”

Patinoarul de la Cârţa, primul inclus în “Programul naţional pentru construirea de patinoare” (Imagine: rohockey.ro)

“Am avut o discuţie cu domnul Borbely, care mi-a confirmat că patinoarul de la Cârţa este primul inclus în «Programul naţional pentru construirea de patinoare». Patinoarul de la Cârţa este are o capacitate de câteva sute de locuri şi a fost constuit din fonduri locale proprii. Includerea acestui patinoar în programul naţional presupune acoperirea integrală a acestuia şi introducerea în circuitul hocheistic”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna.

Conform aceleiaşi surse, discuţiile finale privind includerea arenei în „Programul naţional pentru construirea de patinoare” au fost purtate de Laszlo Borbely şi Vasile Blaga, cu ocazia unei vizite efectuate la Miercure Ciuc de ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Programul naţional pentru construirea de patinoare” a fost lansat în cursul anului trecut de actualul preşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna şi ministrul de atunci al Dezvoltării, Laszlo Borbely, după modelul programului de construire a bazinelor de înot.

Programul Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, lansat în parteneriat cu alte trei ministere – Ministerul de Finanţe, Ministerul de Interne şi al Ministerul de Dezvoltare, Construcţii Publice şi a Locuinţelor – prevede că dezvoltările şi investiţiile în patinoare pe termen mediu se pot clasa în trei categorii.

În prima categorie intră construirea unei săli polivalente de patinaj cu cel puţin 5.000 locuri, probabil în Bucureşti, care va funcţiona ca şi ''complex sală patinaj''.

Conform ordinului, în categoria a doua vor intra acele săli de patinaj de maxim 3.500 locuri construite în reşedinţe de judeţ şi oraşe, al căror funcţionare şi întreţinere va fi preluată de consiliile locale, iar în categoria a treia intră sălile potrivite pentru activităţi de timp liber, de instruire şi de sport, de pregătire, de antrenamente şi pentru organizarea ligilor locale şi regionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici