Patricia-Maria Ţig, în premieră în turul secund al unui turneu WTA

Jucătoarea Patricia-Maria Ţig, locul 170 WTA, beneficiară a unui wildcard, a acces în manşa secundă a turneului WTA de la Bucureşti, după ce adversara ei, spaniola Silvia Soler-Espinosa, locul 101 WTA, a abandonat la scorul de 6-4, 3-1, 15-15, pentru sportiva română.

298 afișări
Imaginea articolului Patricia-Maria Ţig, în premieră în turul secund al unui turneu WTA

Patricia-Maria Ţig, în premieră în turul secund al unui turneu WTA (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

După primul set, Soler-Espinosa, fostă ocupantă a locului 54 WTA, a cerut time-out medical pentru o accidentare la umăr, apoi la scorul de 1-3 şi 15-15, pe serviciul ei, în al doilea set, s-a retras de pe teren, după o oră şi zece minute de joc.

Aflată la cea mai bună clasare din carieră, Ţig, care va împlini 21 de ani la 27 iulie, a disputat primul ei meci pe tabloul principal al unei competiţii WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la Bucureşti cu 3.310 dolari şi cu 30 de puncte WTA.

Ţig va juca în manşa a doua cu sportiva slovenă Polona Hercog, locul 87 WTA, care a trecut în primul tur de Tereza Smitkova (Cehia), locul 94 WTA şi cap de serie numărul 6, scor 6-2, 7-5, într-o oră şi 27 de minute.

Şapte românce evoluează pe tabloul principal al BRD Bucharest Open, turneu aflat la a doua ediţie: Monica Niculescu, locul 41 WTA şi cap de serie numărul 3, Alexandra Dulgheru, locul 46 WTA şi cap de serie numărul 5, Andreea Mitu, locul 78 WTA, Sorana Cîrstea, locul 165 WTA, Patricia-Maria Ţig, locul 170 WTA, Ana Bogdan, locul 204 WTA, ultimele trei beneficiind de wildcard-uri, şi Cristina Dinu, locul 369, care a trecut luni de calificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici