Patru gimnaste din România vor evolua în finalele pe aparate la CE

Gimnastele Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu şi Ana Porgras s-au calificat, joi, în finalele pe aparate, programate duminică, în cadrul Campionatelor Europene de la Birmingham.

72 afișări
Imaginea articolului Patru gimnaste din România vor evolua în finalele pe aparate la CE

Amelia Racea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Diana Chelaru (nota 14.300) şi Amelia Racea (14.250) vor evolua în finala de la sărituri, Ana Porgras (14.075) la paralele şi la bârnă (14.950), Raluca Haidu la bârnă (14.500), iar Diana Chelaru (14.150) şi Amelia Racea (13.625) în finala de la sol.

Concursul de calificări s-a desfăşurat joi, echipa României încheind pe locul secund, cu un total de 166.800 puncte, după Rusia (168.325), dar înaintea Marii Britanii (165.300).

Sâmbătă va avea loc finala pe echipe, iar duminică finalele pe aparate, la junioare şi senioare.

La ediţia din 2008, România a cucerit aurul european pe echipe, la senioare, aur la individual-compus (Steliana Nistor), aur la sol şi argint la bârnă (Sandra Izbaşa), argint la paralele (Steliana Nistor) şi bronz la sol (Adriana Tămîrjan).

În prima zi a CE de la Birmingham, miercuri, echipa de junioare a obţinut medalia de argint în concursul pe echipe, cu un punctaj total de 164,700.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici