Pe ce loc a coborât naţionala de fotbal a României în clasamentul FIFA

După şapte ani, Brazilia a revenit pe primul loc în clasamentul FIFA al echipelor naţionale. România a coborât de pe poziţia 39 până pe locul 47, cea mai slabă clasare din 2012 până în prezent. Şi mai îngrijorător este că fix acum un, eram pe poziţia a 19-a şi jucătorii se pregăteau pentru EURO.

597 afișări
Imaginea articolului Pe ce loc a coborât naţionala de fotbal a României în clasamentul FIFA

Naţionala de fotbal a României a coborât pe locul 47 în clasamentul FIFA (Imagine: Laurentiu Mich/ Mediafax Foto)

FIFA a actualizat astăzi oficial clasamentul echipelor naţionale, iar fotbalul european e pentru moment depăşit clar de grupările sud-americane. Brazilia şi Argentina ocupă primele două locuri, iar Chile şi Columbia se regăsesc pe poziţiile a patra respectiv a cincea. Germania ţine steagul sus pentru bătrânul continet, ocupând locul trei în clasamentul FIFA. Campioana europeană, Portugalia, a ajuns până pe locul opt. Deasupra României stau naţionale precum Tunisia, Coreea de Sud, Iran, Nigeria, Ghana sau Ungaria.

În fruntea ierarhiei, Brazilia (1661 puncte) a preluat conducerea de la selecţionata Argentinei (1603). Podiumul este completat de Germania (1464), urmată de Chile (1403) şi Columbia (1348).

Adversarele României din grupa de calificare la Campionatul Mondial din Rusia 2018 se află pe următoarele poziţii:

11 Polonia 1183 puncte - a urcat un loc
51 Danemarca 657 puncte - a coborât 3 locuri
62 Muntenegru 560 puncte - a urcat două locuri
67 Armenia 527 puncte - a urcat 18 locuri
105 Kazahstan 325 puncte - a coborât 11 locuri

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici