Percheziţii şi arestări în legătură cu pariuri trucate în fotbalul german

Parchetul şi Poliţia din Bochum au anunţat, joi, că au efectuat "o multitudine de percheziţii şi arestări", în Germania şi în străinătate, în cadrul unei anchete deschise pentru manipularea pariurilor sportive.

39 afișări
Imaginea articolului Percheziţii şi arestări în legătură cu pariuri trucate în fotbalul german

Percheziţii şi arestări în legătură cu pariuri trucate în fotbalul german (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta, susţinută de responsabili UEFA, se află în curs de la începutul anului 2009.

Inculpaţii sunt acuzaţi pentru vărsarea unor sume de bani în contul anumitor jucători, antrenori, arbitri şi responsabili ai campionatelor importante din Europa, în scopul trucării unor meciuri.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului din Bochum a refuzat să ofere detalii, însă a anunţat că o va face, vineri, într-o conferinţă de presă, în prezenţa unui reprezentant elveţian al UEFA.

Ancheta vizează aproximativ 100 de persoane, în special din Kosovo. Printre aceste persoane se află fraţii Milan şi Ante Sapina, implicaţi, în anul 2005, într-un scandal de pariuri trucate în campionatul german, în centrul căruia s-a aflat arbitrul Robert Hoyzer, conform canalului Spiegel TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici