Peseiro: Am făcut unele greşeli în această perioadă, dar numai eu decid când plec

Antrenorul echipei Rapid, Jose Peseiro, a declarat, duminică, într-o conferinţe de presă, la finalul partidei cu Gaz Metan mediaş, scor 4-2 (1-1), că a făcut unele greşeli de când a venit în România, dar numai el decide atunci când va pleca de la giuleşteni.

13 afișări
Imaginea articolului Peseiro: Am făcut unele greşeli în această perioadă, dar numai eu decid când plec

Peseiro: Am făcut unele greşeli în această perioadă, dar numai eu decid când plec (Imagine: Mediafax Foto)

Tehnicianul portughez a fost întrebat de jurnalişti dacă nu i-a fost teamă că o eventuală înfrângere în mecul cu Gaz Metan Mediaş ar fi dus la demiterea sa, moment în care Peseiro a răspuns: "Eu sunt un optimist de felul meu şi dacă îmi era frică de acest meci nu era deloc bine pentru jucătorii mei. Eu am venit aici să muncesc şi sigur atunci când voi decide, eu o să plec. Când am venit, am stabilit un proiect pe doi-trei ani şi nu consider că în trei luni am arătat tot ce am eu mai bun. Normal, venind într-o ţară nouă am făcut şi unele greşeli în această perioadă, dar numai eu decid când plec. Nu e nevoie să mă dea cineva afară. Eu cred încă în acest proiect. Când nu voi mai crede, plec singur. Şi alţi antrenori au fost în această situaţie. Chiar şi Mourinho a plecat de la Chelsea".

Jose Peseiro a precizat că jucătorii săi au dat dovadă de caracter pentru că au revenit imediat după ce au fost conduşi. "Am meritat acest rezultat, a fost totuşi greu pentru că am primit gol foarte repede, dar echipa mea a arătat caracter şi a revenit în joc. Mulţumesc suporterilor pentru că atmosfera de astăzi a fost mult mai bună şi acest lucru a fost important pentru jucătorii mei", a menţionat antrenorul.

Referindu-se la faptul că a aliniat un 11 de start alcătuit exclusiv din jucători străini, Peseiro a spus: "Echipa avea probleme. În primul rând, pentru mine nu există jucători români şi jucători străini. Toţi sunt jucătorii Rapidului, iar în al doilea rând Lazăr avea dureri şi am preferat să bag pe cineva mai proaspăt în teren, apoi Herea este un jucător foarte, foarte bun, dar este uşor influenţat de ce i se strigă din tribune. Amândoi au intrat apoi şi au jucat foarte bine. Oricum, eu nu aleg unsprezece jucãtori străini sau unsprezece jucători cu care să încep meciurile. Eu îi aleg pe cei mai buni jucători rapidişti să intre în teren".

Peseiro a afirmat că fotbalistul Daniel Pollo Barrioni "Paulista" poate avea evoluţii mult mai bune, însă nu s-a acomodat. "El (n.r. - Daniel Pollo Barrioni "Paulista") poate să joace mult mai bine, dar e aici doar de o lună şi jumătate şi încă nu s-a acomodat", a adăugat Peseiro.

Paulista a fost înlocuit cu Costin Lazăr în minutul 60 al partidei, în momentul schimbării fotbalistul brazilian fiind huiduit de cei aproximativ 8000 de spectatori prezenţşi în tribune.

Întrebat de ce a fost numit căpitan Joao Paulo Andrade căpitan de echipă, Peseiro a răspuns: "De obicei Maftei sau Lazăr sunt căpitanii echipei, dar cum nu se aflau în teren, iar eu l-am ales pe Joao Paulo Andrade. El are o experienţă mult mai mare şi, apoi, nu pot pune căpitan un jucător care este nervos, care se poate certa cu arbitrul pe teren. Spre deosebire de Fernandes a jucat la alt nivel, la FC Porto, are o altă experienţă şi poate conduce echipa mai bine din teren, pe când Fernandes a evoluat la echipe mai mici din Portugalia".

Jose Peseiro a declarat că încă nu cunoaşte exact care este situaţia lui Claudio Mejolaro Pitbull, jucător care a fost înlocuit din cauza unei accidentări: "În 48 de ore, o să aflăm mai multe despre situaţia lui Pitbull. Sperăm să primim veşti bune de la medici. Când a ieşit, el mi-a spus că are ruptură, dar nu e confirmat nimic din punct de vedere medical", a mai spus Peseiro.

Rapid Bucureşti s-a impus, duminică, în faţa echipei Gaz Metan Mediaş, cu scorul de 4-2 (1-1), într-un meci contând pentru etapa a XI-a şi a reuşit să obţină primul succes după cinci partide în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici