Peste 1.200 de sportivi de toate vârstele au participat la Crosul "Gabriela Szabo" - GALERIE FOTO

Peste 1.200 de sportivi de toate vârstele au participat, sâmbătă, la Bistriţa, la Crosul "Gabriela Szabo", competiţie care a ajuns la ediţia a şaptea, ocazie cu care fosta mare atletă s-a întors în oraşul său natal pentru a promova sportul de masă.

252 afișări
Imaginea articolului Peste 1.200 de sportivi de toate vârstele au participat la Crosul "Gabriela Szabo" - GALERIE FOTO

Peste 1.200 de sportivi de toate vârstele au participat la Crosul "Gabriela Szabo" (Imagine: Cristina Sabău/Mediafax)

Gabriela Szabo, care este vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, a declarat că întotodeauna vine cu mare drag acasă, Bistriţa fiind oraşul ei natal şi locul în care a început sportul de performanţă.

"Întotdeauna vin cu mare drag acasă, mai ales astăzi, când e o zi specială nu numai pentru mine, ca fostă atletă de performanţă, pentru această frumoasă competiţie care îmi poartă numele, cât şi pentru toţi iubitorii atletismului şi sportului în general", a declarat Szabo.

Ea a spus că este foarte bucuroasă că numărul copiilor care vin să ia startul în concurs este, de la un an la altul, tot mai mare.

"Mă bucur că atât de mulţi copii vin să ia startul de fiecare dată. Îmi doresc foarte tare ca cineva de aici să ajungă şi să ne calce pe urme. Pentru că este un an olimpic, daţi-mi voie să le doresc mult succes sportivilor care vor participa la această competiţe planetară", a declarat Gabriela Szabo.

Ea a spus că atletismul este sportul de bază pentru toate celelalte.

"Dacă ştii să sari, să arunci şi să alergi, poţi să faci orice alt tip de sport, aşa că toţi copiii ar trebui să înceapă cu şcoala alergării, cu baza de pregătire din atletism şi să ajungă sportivi de performanţă indiferent ce îşi doresc ei", a declarat ea.

Întrebată dacă România are şanse la medalii olimpice anul acesta, Gabriela Szabo a spus: "România are şanse multiple la medalii. Eu cred foarte tare în potenţialul delegaţiei noastre care merge la Jocurile Olimpice şi care ne va reprezenta acolo".

"Îmi doresc foarte tare ca sportivii din lotul olimpic să pună foarte multă pasiune acolo, să meargă cu mentalitatea de învingători şi să nu le fie teamă de marile puteri care vor fi acolo. Până la urmă, este important pentru ei să scrie istorie în sportul românesc, dar cel mai important este că acele medalii care se câştigă la JO sunt unice şi dau acea satisfacţie de împlinire ca sportiv", a declarat Szabo.

Ea a spus că "reţeta" pentru ca un copil să ajungă mare campion este să practice sportul cu foarte multă pasiune, să îi placă cu adevărat ceea ce face, să fie foarte tenace, perseverent.

"Dacă ajungi să fii selecţionat în lotul naţional, categoric trebuie să ai mentalitate de mare campion, altfel nu poţi să ajungi să concurezi pe marile stadioane ale lumii şi să câştigi medalia olimpică, care este cea mai valoroasă. Poţi avea sute de medalii la campionate europene sau mondiale, dar să-ţi lipsească această importantă medalie care te face erou pentru naţiunea ta", a spus Gabriela Szabo.

A VII-a ediţie a Concursului de alergare pe şosea "Gabriela Szabo" s-a desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă.

Startul competiţiei a fost dat din curtea Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu", unde s-a antrenat, pe vremuri, şi Gabriela Szabo, iar sportivii au alergat pe Bulevardul Republicii închis traficului rutier pe durata competiţiei.

La Crosul "Gabriela Szabo" au participat atleţi amatori şi profesionişti (reprezentanţi ai liceelor cu program sportiv, cluburilor sportive municipale, cluburilor sportive şcolare) din mai multe judeţe ale ţării.

Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Bistriţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Anul trecut au participat la concurs 1.096 de persoane din întreaga ţară.

Gabriela Szabo s-a născut la Bistriţa, în 14 noiembrie 1975. Ea a început atletismul în oraşul natal, fiind descoperită la un cros şcolar de antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy, cel care a pregătit-o în întreaga carieră şi cu care s-a căsătorit, în 1999.

La doar 15 ani, a devenit campioană europeană la Salonic. Medaliile au venit apoi una câte una. Gabriela Szabo este maestră emerită a sportului şi cetăţean de onoare al oraşelor Bistriţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

În anul 2000 a primit Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de comandor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici