Peste 160 de ţări vor transmite Jocurile Paralimpice Paris 2024

Mai mult de 160 de ţări s-au angajat să transmită Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, în condiţiile în care interesul pentru acest eveniment continuă să crească, au anunţat miercuri organizatorii.

50 afișări
Imaginea articolului Peste 160 de ţări vor transmite Jocurile Paralimpice Paris 2024

Peste 160 de ţări vor transmite Jocurile Paralimpice Paris 2024

„Paris 2024 va intra în istorie, fiind prima ediţie a Jocurilor Paralimpice care va transmite parţial în direct al TV din fiecare dintre cele 22 de sporturi. La Tokyo 2020, au fost transmise 19 sporturi, iar la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016 au fost transmise în direct 15 sporturi", a precizat Paris 2024 într-un comunicat.

Andrew Parsons, şeful Comitetului Paralimpic Internaţional (IPC), s-a arătat încrezător că acest lucru va contribui la schimbarea atitudinii faţă de dizabilitate.

„Mişcarea paralimpică este probabil mai bună ca niciodată în ceea ce priveşte performanţele sportive", a declarat Parsons pentru Reuters.

„Parisul este un oraş incredibil, cu locuri de desfăşurare emblematice, cu repere emblematice, iar unele dintre locaţii sunt foarte aproape. Toate Jocurile vor arăta spectaculos."

El a precizat că ceremonia de deschidere va avea loc în afara unui stadion, ,,care, în cazul nostru, va fi pe Champs Elysees şi în Place de la Concorde. Cred că acest lucru traduce sentimentul că Parisul îmbrăţişează mişcarea paralimpică".

Cu toate acestea, Parisul se confruntă cu o problemă de accesibilitate, cu puţine staţii de metrou concepute pentru a primi persoanele cu dizabilităţi.

Parsons a precizat că, totuşi, autorităţile ,,au găsit soluţii sau alternative pentru a face mai accesibil sistemul de transport al sistemului de metrou", cu o investiţie de 125 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani.

Această investiţie ar urma să facă „staţiile de autobuz, rutele de autobuz şi autobuzele mai accesibile, asigurându-ne că în timpul Jocurilor, de exemplu, vom avea 1.000 de taxiuri accesibile în Paris".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici