Peste 300 de participanţi la Crosul "Gabriela Szabo", de la Bistriţa

Un număr de 318 copii, tineri, adulţi şi chiar vârstnici din întreaga ţară au participat, sâmbătă, la Bistriţa, la a treia ediţie a Crosului "Gabriela Szabo", organizat de fosta atletă şi având ca buget de premiere suma de 35.000 de lei.

198 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de participanţi la Crosul "Gabriela Szabo", de la Bistriţa

Peste 300 de participanţi la Crosul "Gabriela Szabo", de la Bistriţa

Cea de-a treia ediţie a Crosului "Gabriela Szabo" a fost organizată de fosta atletă, originară din Bistriţa, în colaborare cu Primăria Bistriţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană de Sport.

La evenimentul care a avut loc pe Bulevardul Republicii din oraş, primul start a fost dat chiar de Gabriela Szabo. Fosta atletă a sosit în curtea Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu" în jurul orei 10.00, s-a fotografiat cu admiratorii şi a dat autografe.

La fel ca la ediţiile precedente, întrecerea s-a desfăşurat pe şapte categorii de vârstă, de la copii până la seniori şi veterani. La fiecare categorie s-au acordat câte trei premii atât pentru fete, cât şi pentru băieţi. Premiul cel mare a fost de 1.500 de lei, al doilea de 600 de lei, iar al treilea de 300 de lei, bugetul de premiere alocat de organizatori şi sponsori evenimentului fiind de 35.000 de lei.

"Mă bucur că am ajuns la cea de-a treia ediţie. Sper să descoperim în curând un alt atlet care să ajungă acolo unde am ajuns eu şi chiar mai sus. Aceasta este ideea cu care am pornit aceste concursuri. Banii puşi în joc pot fi folosiţi de câştigători pentru a-şi procura echipament sportiv sau pentru cantonamente. Eu îmi doresc ca, aici, la Bistriţa, să avem un stadion frumos, pe care să se poată antrena copiii. Am făcut un proiect şi sper să fie aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului", a spus Gabriela Szabo.

De data aceasta însă, fosta sportivă nu a mai luat startul alături de participanţi, aşa cum a făcut la prima ediţie.

În afară de premiile în bani, câştigătorii locurilor I, II şi III au primit cupe, iar toţi participanţii, diplome.

Atleta Gabriela Szabo s-a născut la Bistriţa, în 14 noiembrie 1975. Ea a început atletismul în oraşul natal, fiind descoperită la un cros şcolar de antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy, cel care a pregătit-o în întreaga carieră şi cu care s-a căsătorit, în 1999.

La doar 15 ani, ea a devenit campioană europeană la Salonic. Prin succesele dobândite de-a lungul carierei, dar şi prin maniera în care le-a obţinut, multipla campioană olimpică, mondială şi europeană s-a impus în galeria marilor atleţi ai lumi. Gabriela Szabo este maestră emerită a sportului şi cetăţean de onoare al oraşelor Bistriţa, Cluj-Napoca şi Bucureşti. În anul 2000, a primit Ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de comandor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici