Petrache: Suntem nemulţumiţi de anumite federaţii, nu au tratat cu seriozitate Jocurile Europene

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că este nemulţumit de activitatea unor federaţii care nu au tratat cu seriozitate Jocurile Europene de la Baku.

137 afișări
Imaginea articolului Petrache: Suntem nemulţumiţi de anumite federaţii, nu au tratat cu seriozitate Jocurile Europene

Petrache: Suntem nemulţumiţi de anumite federaţii, nu au tratat cu seriozitate Jocurile Europene (Imagine: Hepta)

"Din punctul nostru de vedere suntem mulţumiţi pe de o parte şi nemulţumiţi pe de alta. Activitatea unora dintre federaţii care au tratat cum trebuie această competiţi s-a văzut în obţinerea medaliilor. Suntem nemulţumiţi de anumite federaţii pentru că nu au tratat cu seriozitate competiţia şi nu au apăsat pe acceleraţie atunci când trebuia. Pe data pe 7 iulie vom face o conferinţă de presă, după ce vom discuta cu antrenorii, managerii şi sportivii care au participat la această competiţie, şi vom aprecia la rece Jocurile Europene de la Baku", a declarat Petrache cu ocazia sosirii deelgaţiei României din capitala statului Azerbaidjan.

Petrache a precizat însă că numărul de 12 medalii obţinute al prima ediţie a Jocurilor Europene menţine România în elita sportului european: "A fost un rezultat care ne ţine în elita sportului european. Am avut o competiţie puternică, ne-am confruntat cu cei mai mari sportivi pe care naţiunile le-au adus. Am avut campioni olimpici, mondiali şi europeni. Sunt sportivi şi federaţii care au mulţumit dar sunt şi câtevca federaţii care au probleme şi care vor trebui să se pună la muncă. Mai au un an de zile la dispoziţie pentru a-şi structura ceea ce înseamnă pregătirea pentru Rio 2016. Avem federaţii care trebuie să se califice, e un an preolimpic, greu. Baku a fost pentru noi o punte să vedem unde suntem. Va trebui să calificăm cât mai mulţi sportivi pentru a ne prezenta aşa cum trebuie la Rio 2016".

Delegaţia României la Jocurile Europene a sosit luni, la ora 12.00, la Bucureşti, fiind întâmpinată la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de preşedintele COSR Alin Petrache, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, premierul interimar Gabriel Oprea, preşedinţi de federaţii şi familii ale sportivilor.

Sportivii români au încheiat Jocurile Europene de la Baku pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în clasamentul pe medalii, cu 12 medalii, din care trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz, conform anunţului de duminică al organizatorilor competiţiei.

Pe primul loc al clasamentului s-a clasat Rusia, cu un total de 164 de medalii (79 aur, 40 argint, 45 bronz), urmată pe podium de Azerbaidjan – 56 de medalii (21 aur, 15 argint, 20 bronz) şi de Marea Britanie – 47 de medalii (18 aur, 10 argint, 19 bronz).

România a participat în competiţie cu 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care au concurat în 22 de discipline sportive. În total, la prima ediţie a Jocurilor Europene au participat peste 6.000 de sportivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici