Petre Becheru, antrenorul lotului naţional de haltere: Parcă mi-a tăiat o mână vestea că Martin s-a dopat

Antrenorul lotului naţional de haltere, Petre Becheru, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că se simte ca şi cum şi-ar fi pierdut o mână odată cu vestea că Răzvan Martin a fost depistat pozitiv cu stanozolol, adăugând că nu avea nicio suspiciune în cazul acestui sportiv.

456 afișări
Imaginea articolului Petre Becheru, antrenorul lotului naţional de haltere: Parcă mi-a tăiat o mână vestea că Martin s-a dopat

Răzvan Martin (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"De vreo două zile se agitau copiii, păreau să ascundă ceva. Până la urmă a venit unul la mine să-mi spună ce s-a întâmplat. S-au uitat pe internet. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva. Din modul de comportament al sportivului nu m-aş fi gândit că ar putea face aşa ceva, nu aveam niciun fel de suspiciune. Pentru mine e un şoc, el era o speranţă a mea pentru Olimpiadă. A mers la aceste campionate din joacă, pentru că mi s-a părut o categorie uşoară, să câştigăm şi apoi să ne pregătim în amănunt la categoria 77 de kilograme. El este un tip care are o forţă foarte mare. Lui anabolizantele nu îi sunt de mare ajutor, pentru că el are o forţă foarte mare. Mi-a tăiat o mână această veste. El e sportivul care putea face performanţă în 2016. Roxana Cocoş este fată, nu se ştie dacă va merge până în 2016", a declarat Becheru pentru MEDIAFAX.

Tehnicianul a precizat că sportivul este şocat după verdictul dat de testele de laborator: "Am vorbit cu el, normal, Martin e ca şi copilul meu. Cum să nu vorbesc? Este şocat. Nu a pus în viaţa lui gura pe nimic, pe nicio substanţă interzisă. El nu prea ia nici vitaminele pe care ar trebui, pentru că face masă musculară repede şi se blochează, nu ar mai putea să ridice".

Petre Becheru afrmă că substanţa cu care a fost depistat pozitiv Martin rămâne în corp şase luni. Becheru susţine că şi în situaţia în care rezultatul testului ar fi greşit, laboratorul nu ar recunoaşte eroarea. "Eu nu am întâlnit niciodată vreun laborator să admită că a greşit. Se scufundă vapoare, sunt greşeli umane, dar nu am întâlnit niciodată ca un laborator să recunoască o greşeală. Din punctul ăsta de vedere speranţele mele sunt spulberate. Poate dacă proba la un alt laborator să spună altceva, dar recunoaştere nu am pomenit.

Acest anabolizant rămâne în corp pe o perioadă de şase luni. Atât rămâne în corp, o perioadă cumplit de lungă. Martin s-a prezentat la pregătire pe 6 ianuarie, deci mai avea 2 luni până la concurs, cum să folosească aşa ceva? Dacă era vreun începător, care a venit prima dată la lot, înţelegeam, dar aşa ceva nu pot să concep. Ori el a fost unul dintre cei mai controlaţi halterofili din lume. Anul trecut a avut 7-8 controale. Nu ar fi fost el tentat la alte concursuri? Era tentat la acest campionat, unde ne-am dus în joacă? El are două titluri de campion european", a mai spus antrenorul lotului naţional de haltere.

Halterofilii Răzvan Martin, medaliat cu bronz la JO de la Londra, şi Elena Andrieş au fost depistaţi pozitiv cu stanozolol în urma unor controale efectuate la Campionatele Europene din acest an, în timp ce Marius Danciu a fost prins dopat cu metandienonă în 2012.

Site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere a publicat o listă a sportivilor depistaţi pozitiv, pe care figurează şi cei trei români.

Răzvan Martin a fost depistat pozitiv la un control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana, şi este supendat până la 11 aprilie 2015. Martin a fost medaliat cu aur la stilul smuls şi cu bronz la total, la categoria 77 de kilograme.

Elena Andrieş, medaliată cu bronz la total, argint la smuls şi bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme, a fost controlată antidoping la 8 aprilie, în aceeaşi competiţie. Şi în cazul ei, şi în cel al lui Danciu, depistat pozitiv la 15 noiembrie 2012, federaţia internaţională a aplicat o suspendare de doi ani.

Stanozololul şi metadienona sunt steroizi anabolizanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici