Petrescu: Nu e uşor să câştigi cinci meciuri consecutive în deplasare

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, luni, după victoria de la Bistriţa, scor 1-0 cu Gloria, că Unirea Urziceni a reuşită o performanţă foarte bună câştigând cinci meciuri consecutive în deplasare în acest sezon al Ligii I.

12 afișări
Imaginea articolului Petrescu: Nu e uşor să câştigi cinci meciuri consecutive în deplasare

Petrescu: Nu e uşor să câştigi cinci meciuri consecutive în deplasare (Imagine: Mediafax Foto)

"A fost un meci foarte greu, de altfel, ne aşteptam, fiindcă Bistriţa avea numai şapte puncte şi era ultima şansă pentru ei. Eu cred că au pregătit foarte bine meciul, erau de cinci zile în cantonament şi au încercat să ne contracareze, să ne aştepte, să joace cu mingi lungi pe contraatac. În prima repriză puteam fi în avantaj, ei au avut vreo 3-4 ocazii, dar noi am avut şansele mai mari. În repriza a doua am început mai bine şi am înscris când nu se aştepta nimeni, iar după gol cred că meritam să mai marcăm de două, trei ori. Una peste alta, eu zic că a cincea victorie la rând în deplasare arată forţa acestui grup şi a acestei echipe. Nu e uşor să câştigi cinci meciuri în deplasare nicăieri, mai ales la noi, şi sper să câştigăm un punct şi acasă fiindcă acolo avem probleme. Neapărat acum sâmbătă trebuie să câştigăm", a spus Petrescu.

Tehnicianul ialomiţenilor a afirmat că îi pare rău de antrenorul Gloriei Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău, pentru situaţia din clasament. "Îmi pare rău pentru Neluţu Sabău. E prietenul meu, dar în fotbal nu poţi să ai prieteni decât după meci, nu în timpul lui. Sper să reuşească să scoată echipa din impasul în care e şi să o salveze pentru că e un prieten bun şi un antrenor foarte bun. Eu cred că au şanse să se salveze. Cred că sunt la 3-4 puncte şi au program cu Otopeni, cu Mediaş, cu Buzău, echipe de sub ei. Şi Braşovul, şi Piteştiul sunt accesibile, iar dacă Neluţu e lăsat în pace, va scoate echipa din impas", a precizat Petrescu.

Dan Petrescu consideră că Unirea nu a jucat la potenţial maxim în partida de la Bistriţa: "Nu am jucat la potenţal maxim, dar victoria e importantă. De exemplu, cu Iaşi am jucat mai bine, dar am pierdut. Cu Craiova am jucat şi mai bine şi iar am pierdut. Fotbalul e ciudat. Dacă bagi mingea în poartă câştigi, dacă nu, nu".

Petrescu refuzat să comenteze arbitrajul lui Augustus Constantin: "Arbitrajul nu îl comentez fiindcă, dacă câştigi în deplasare, nu mai contează".

Echipa Unirea Urziceni a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Gloria Bistriţa, în ultimul meci al etapei a XI-a a Ligii I şi s-a apropiat la un singur punct de liderul campionatului, Dinamo Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici