Pilotul Simone Tempestini poate câștiga al șaselea titlu de campion național

  • ”Tempe” va trebui să se claseze în Top 3 la Raliul Iașului.
  • Etapa de pe macadam care are loc în weekend și va strânge la start un total de 77 de echipaje.
  • Pilotul clujean are patru victorii din patru în actuala stagiune.
111 afișări
Imaginea articolului Pilotul Simone Tempestini poate câștiga al șaselea titlu de campion național

Pilotul Simone Tempestini poate câștiga al șaselea titlu de campion național

Anul trecut, la Iași, Tempestini a abandonat cu două probe înainte de final, când a avut o ieșire gravă în decor, mașina de curse luând foc. La fel ca acum, pilotul în vârstă de 26 de ani era lider în campionat și o clasare în Top 3 îi asigura titlul. În 2020, a amânat celebrarea titlului până la cursa de casă, de la Cluj-Napoca. Acum, în a opta etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2021, echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu nu vrea să mai facă pași greșiți și să se impună în raliul pe care l-au mai câștigat în 2015, 2016 și 2018.

Organizatorii au pregătit și câteva schimbări pentru ediția din acest an. Cea mai importantă este revenirea super specialei Râpa Galbenă. De asemenea, raliul va avea loc sâmbătă și duminică, iar probele Sinești și Hadâmbu sunt fostele Mădârjac și Cioca Boca, traseul fiind inversat. Etapa din acest weekend are un coeficient de 1,2.

Cu excepția lui Bogdan Marișca și Andrei Gîrtofan, toți piloții din Top 10 al clasamentului general FIA se vor afla la startul rundei care programează 9 probe speciale. Singurii cu șanse matematice pentru a opri hegemonia lui Tempestini, Sebastian Barbu și Dan Gîrtofan vor concura fiecare pe câte un model Skoda Fabia R5, la fel ca pilotul clujean. Gîrtofan are în palmares nu mai puțin de 8 podiumuri la Iași, dintre care în două rânduri a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului (2007, 2017).

După podiumul dublu obținut săptămâna trecută în Campionatul European de Raliuri, frații Norbert Maior și Francesca Maior vor concura la Iași pe un model Citroen DSR R3 Max. Anul trecut, cei doi au terminat pe 3 la general în runda din capitala istorică a Moldovei.

Un total de 8 modele R5 sau Rally2 vor fi prezente la Iași. Pe lângă Tempestini, Gîrtofan și Barbu, pe modele cu aceeași configurație vor mai concura Bogdan Cuzma, Adrian Răspopa, Cristian Dolofan, Eugen Cărăgui și Cătălin Grigoriu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici