Pistorius: Mama mea ţinea o armă sub pernă

Mama lui Oscar Pistorius, care a murit când sportivul avea 15 ani, se temea constant pentru siguranţa ei şi ţinea o armă sub pernă, a povestit, luni, campionul paralimpic în cea de-a 17-a zi a procesului în care este acuzat de uciderea Reevei Steenkamp.

109 afișări
Imaginea articolului Pistorius: Mama mea ţinea o armă sub pernă

Oscar Pistorius (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Mama mea îşi făcea multe griji pentru siguranţă. Am crescut într-o familie în care tata nu era tot timpul lângă noi, iar ea se temea des, mai ales noaptea şi a ajuns chiar de a chemat poliţia. Ea ţinea o armă de foc într-o husă sub pernă", a povestit Pistorius, născut în 1986, cu câţiva ani înainte ca Africa de Sud să devină una dintre ţările cu cea mai mare rată a criminalităţii.

În acea vreme, familia Pistorius nu locuia "în cele mai bune cartiere", aşa cum e cel în care sportivul trăia în ultimii ani, la Pretoria.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius depune mărturie, luni, în procesul de la Pretoria, în care este acuzat de uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Sportivul riscă o condamnare la 25 de ani de închisoare, în cazul în care se va dovedi că a fost crimă cu premeditare.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici