Piţurcă: Am pierdut în faţa unui adversar care nu a ajuns de multe ori la poarta noastră

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a declarat că elevii săi ar fi putut obţine un rezultat mai bun din meciul pierdut, pe teren propiu, scor 2-3, în faţa selecţionatei Serbiei, dar oaspeţii au fost foarte eficienţi la puţinele ocazii pe care le-au avut la poarta "tricolorilor".

16 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Am pierdut în faţa unui adversar care nu a ajuns de multe ori la poarta noastră

Piţurcă: Am pierdut în faţa unui adversar care nu a ajuns de multe ori la poarta noastră (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Din păcate am pierdut acest joc important, păcat pentru că băieţii au realizat un joc bun, dar la fel ca în meciul cu Croaţia ne-au costat fazele fixe. Am primit două goluri foarte uşor, în faţa unui adversar ce nu a ajuns de multe ori la poarta noastră, dar şi-a făcut treaba. I-am felicitat pe băieţi după meci, acum vom pregăti meciul din Austria, vom vedea ce va fi. Serbia nu a făcut un joc formidabil, mai ales că în a doua repriză am presat, am avut destule ocazii. Serbia nu ne-a surprins cu absolut nimic, au însă jucători ce pot inventa goluri la orice fază. Era normal să nu se integreze Max Nicu aşa repede, pentru că a luat pentru prima oară contactul cu echipa naţională", a precizat antrenorul român.

Piţurcă a precizat că nu regretă alegerea "primului 11" al echipei naţionale pentru jocul cu Serbia, în ciuda acestei înfrângerii: "Nu regret alegerea primului 11, Costea este unul dintre cei mai buni jucători din campionat şi a demonstrat şi la antrenament că este cel mai în formă, pentru că îi mai aveam ca posibilităţi pe Gigel Bucur şi pe Nicoliţă. Regret totuşi că nu l-am băgat de la început pe Tănase, care este un jucător promiţător şi în viitor probabil va fi titular".

Referitor la şanse de calificare ale României la turneul final al CM-2010, selecţionerul Piţurcă a precizat că mai multe legat de acest lucru se pot spune după meciul de miercuri, cu Austria. "Ne vom evalua situaţia după meciul de miercuri. Costea a luat cel de-al doilea galben, Contra vom vedea cât de grav este accidentat la mână, vom vedea şi starea celorlalţi pentru meciul cu Austria", a adăugat Piţurcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici