Piţurcă: Estonia e o echipă imprevizibilă, au ajuns la baraj în campania trecută. Ar fi bine ca o muncă de doi ani şi jumătate să se concretizeze cu o calificare la baraj

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că România are doar varianta victoriei în meciul cu Estonia, din Grupa D de calificare la CM-2014, apreciind că ar fi bine ca o muncă de doi ani şi jumătate să se concretizeze cu o calificare la baraj.

316 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Estonia e o echipă imprevizibilă, au ajuns la baraj în campania trecută. Ar fi bine ca o muncă de doi ani şi jumătate să se concretizeze cu o calificare la baraj

Victor Piturca (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Noi avem acum doar varianta victoriei şi aşa am şi pregătit jocul. Sper să reuşim şi să câştigăm de-o manieră în care să nu avem emoţii. Dacă vor fi şi goluri multe, va fi foarte bine. Asta ar însemna însă să fructificăm măcar 90 la sută din ocaziile pe care le avem, pentru că în meciul cu Andorra am conceretizat doar 70 la sută. Acum însă alta e valoarea Estoniei, să câştigăm noi şi apoi rămâne să vedem ce se întâmplă în Turcia. Sunt emoţii, normal, e şi o presiune formidabilă, indiferent dacă încerci să nu te gândeşti. Până la urmă e o muncă de doi ani şi jumătate şi ar fi bine să se concretizeze cu o calificare la baraj", a spus Piţurcă.

Tehnicianul susţine că Estonia este o echipă imprevizibilă care poate produce surprize. "Estonia este o echipă imprevizibilă, în campania trecută chiar au mers bine şi au ajuns la baraj. Acum însă nu au mai mers la fel. Oricum, această echipă poate produce suprize, tratează fiecare meci la fel", a afirmat antrenorul.

Faţă de meciul cu Andorra, în primul unsprezece al României vor apărea câţiva jucători noi. "Nu m-am hotărât asupra primului unsprezece, dar sunt câţiva jucători proaspeţi, odihniţi, care vor intra şi sper eu să facă diferenţa. Sper să nu conteze lipsa lui Chiricheş, era cel mai valoros jucător al echipei noastre", a menţionat Piţurcă.

Referitor la partida de la Istanbul, Victor Piţurcă susţine că Turcia dacă va învinge Olanda atunci va merita să joace barajul de calificare la CM 2014. "Olanda este o echipă de top, cu siguranţă vor juca să câştige. Însă şi Turcia poate câştiga acest meci. În tur, la Amsterdam, turcii au făcut o repriză foarte bună, deci se poate. Dacă turcii vor câştiga atunci merită locul doi, pentrun că noi n-am reuşit acest lucru. Eu n-aş vrea să se anunţe scorul de la meciul din Turcia pe stadion. Nu m-am gândit încă la baraj, dar să ajungem noi acolo şi avem timp să ne gândim şi la ce va fi la baraj", a adăugat Piţurcă.

Echipele naţionale ale României şi Estoniei se vor întâlni, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în ultimul meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Pentru a accede la barajul de calificare la CM, România trebuie să învingă Estonia, iar Turcia să nu câştige partida cu Olanda de la Istanbul. În cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate de puncte, departajarea se va face la golaveraj. În acest moment, România are +4, iar Turcia +9.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici