Piţurcă i-a votat pe Messi, Ronaldo şi Xavi la Balonul de Aur, Raţ pe Messi, Iniesta şi Ronaldo

Selecţionerul Victor Piţurcă i-a votat, în ordine, pe Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Xavi la Balonul de Aur, în timp ce căpitanul primei reprezentative Răzvan Raţ l-a inclus în topul său pe Andres Iniesta.

379 afișări
Imaginea articolului Piţurcă i-a votat pe Messi, Ronaldo şi Xavi la Balonul de Aur, Raţ pe Messi, Iniesta şi Ronaldo

Victor Piturca (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax foto)

Raţ i-a votat, în ordine, pe Messi, Iniesta şi Cristiano Ronaldo, informează cotidianul catalan Sport.

Messi, Ronaldo şi Xavi se află în topul preferinţelor căpitanilor şi selecţionerilor care au votat pentru alegerea Balonului de Aur, însă printre nominalizaţi au mai fost nume precum Samuel Eto'o, Dani Alves, Iker Casillas, Thomas Muller, Neymar sau Wayne Rooney.

În calitate de căpitan al Argentinei, Messi i-a ales pe Xavi, Iniesta şi Sergio Aguero. Iker Casillas, căpitanul Spaniei, i-a votat, în ordine, pe Ronaldo, Mesut Ozil şi Messi. Căpitanul Portugaliei, Nuno Gomes, i-a ales pe Ronaldo, Nani şi Neymar.

În rândul selecţionerilor s-au remarcat Adel Amrouche, din Burundi, şi Ruben Israel din El Salvador, cu voturi "deosebite": astfel, Adel Amrouche l-a preferat, pe primul loc, pe Karim Benzema, urmat de Mesut Ozil şi Samuel Eto'o. Preferatul selecţionerului din El Salvador, Ruben Israel, a fost Diego Forlan, urmat de Messi şi Luis Suarez.

Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a câştigat luni seară pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur, trofeu decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich.

Messi, câştigător şi în 2009 şi în 2010, i-a învins în lupta pentru trofeul FIFA Balonul de Aur 2011 pe coechipierul său de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, şi pe fotbalistul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi s-a impus cu 47,88 la sută din voturile pentru Balonul de Aur FIFA 2011. Cristiano Ronaldo a obţinut 21,60 la sută din voturi, iar Xavi 9,23 la sută din voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici