Piţurcă, mulţumit de programul pentru preliminariile Cupei Mondiale

Selecţionerul Victor Piţurcă s-a declarat mulţumit, miercuri, după stabilirea programului meciurilor din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, şi a precizat că acesta este incomparabil mai bun decât cel propus la 24 octombrie când România l-a refuzat.

439 afișări
Imaginea articolului Piţurcă, mulţumit de programul pentru preliminariile Cupei Mondiale

Victo Piţurcă (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Privit strict din punctul nostru de vedere, programul este unul bun, incomparabil mai bun decât cel stabilit la 24 octombrie şi pe care noi nu l-am acceptat. Începem cu două meciuri din care putem obţine punctaj maxim, urmează două duble dificile în octombrie 2012 şi martie 2013, dar încheiem cu o programare avantajoasă, cu trei jocuri acasă şi unul în deplasare. Olanda are un program mai dificil, cu un start pe măsură imediat dupa Euro-2012, dar ceea ce trebuie să ne privească este exclusiv echipa noastră. Oricum, una peste alta, sunt mulţumit", a spus Piţurcă, pentru site-ul oficial al FRF, informează frf.ro.

Echipa naţională a României va debuta într-un meci cu reprezentativa Estoniei, în deplasare, la 7 septembrie 2012, în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, s-a stabilit, miercuri, la Amsterdam.

Programul complet al meciurilor din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 este următorul:

7 septembrie 2012: Andorra - Ungaria, Estonia - România, Olanda - Turcia;

11 septembrie 2012: Turcia - Estonia, România - Andorra, Ungaria - Olanda;

12 octombrie 2012: Turcia - România, Estonia - Ungaria, Olanda - Andorra;

16 octombrie 2012: România - Olanda, Ungaria - Turcia, Andorra - Estonia;

22 martie 2013: Ungaria - România, Andorra - Turcia, Olanda - Estonia;

26 martie 2013: Turcia - Ungaria, Estonia - Andorra, Olanda - România;

6 septembrie 2013: Turcia - Andorra, România - Ungaria, Estonia - Olanda;

10 septembrie 2013: Ungaria - Estonia, România - Turcia, Andorra - Olanda;

11 octombrie 2013: Andorra - România, Estonia - Turcia, Olanda - Ungaria;

15 octombrie 2013: Turcia - Olanda, România - Estonia, Ungaria - Andorra.

Iniţial, la 24 octombrie, tot la Amsterdam, negocierile dintre oficialii forurilor naţionale s-au soldat cu un eşec. Ulterior, FIFA şi-a exprimat acordul ca discuţiile să continue până în preajma Crăciunului anului în curs, numai după aceea, în cazul unui nou eşec, impunându-se, la mijlocul lunii ianuarie a anului 2012, tragerea la sorţi efectuată de forul fotbalistic mondial.

Programul partidelor va deveni oficial numai după ce va fi ratificat de FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici