Platini: Nu este obligatorie vaccinarea jucătorilor

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat, joi, că forul respectiv nu ia în considerare obligarea fotbaliştilor implicaţi în cupele europene de a se vaccina împotriva gripei AH1N1.

9 afișări
Imaginea articolului Platini: Nu este obligatorie vaccinarea jucătorilor

Platini: Nu este obligatorie vaccinarea jucătorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu sunt medic. Acesta este un subiect pe care prefer să îl las spre dezbatere specialiştilor. Jucătorii nu sunt obligaţi să se vaccineze, şi nici spectatorii care merg pe stadioanele din Europa. Cluburile au câte 30 de jucători, iar dacă unul se îmbolnăveşte nu trebuie să amânăm vreun meci. Pentru a face aşa ceva, e nevoie de un caz, într-adevăr, excepţional. Calendarul este foarte aglomerat, nu ne permitem să amânăm meciuri", a explicat francezul, după ce UEFA a trimis o circulară federaţiilor şi cluburilor implicate în cupele europene, prin care acestea sunt anunţate că niciun joc nu va fi amânat din cauza gripei.

În campionatul Franţei, partida Olympique Marseille - Paris Saint-Germain, care trebuia să aibă loc la sfârşitul săptămânii trecute, a fost amânată pentru 20 noiembrie, deoarece mai mulţi jucători ai echipei PSG au fost depistaţi cu gripă AH1N1.

Miercuri, spectatorii care au asistat la meciul Dinamo Kiev - Internazionale Milano, programat în capitala Ucrainei, în grupa F a Ligii Campionilor, au primit câte o mască de protecţie pentru a se evita propagarea virusului gripal AH1N1.

În România, Liga Profesionistă a recomandat jucătorilor şi antrenorilor să nu scuipe pe gazon, pentru a nu propaga acelaşi virus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici