Platini vrea în continuare ca CM-2022 să aibă loc iarna

Preşedintele UEFA, Michel Platini, şi-a reiterat într-un interviu acordat jurnalului Daily Telegraph dorinţa ca ediţia din 2022 a Cupei Mondiale, din Qatar, să aibă loc iarna, pentru a se evita temperaturile extrem de ridicate înregistrate în zonă în timpul verii.

118 afișări
Imaginea articolului Platini vrea în continuare ca CM-2022 să aibă loc iarna

Platini vrea în continuare ca CM-2022 să aibă loc iarna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cupa Mondială este cel mai important moment din fotbal la un interval de patru ani, dar cine a spus că trebuie mereu să aibă loc în iunie? Nu văd ce problemă ar fi dacă s-ar disputa în decembrie", a spus Platini.

Referitor la posibilul dezacord al naţiunilor ce reprezintă marile campionate europene, Michel Platini este de părere că ligile respective ar trebui să se adapteze. "Care ar fi problema dacă Premier League s-ar termina la finalul luni mai, nu la început, şi s-ar recupera acel timp în decembrie? Trebuie ca CM şi suporterii să aibă prioritate. M-am gândit, după Cupa Mondială din Africa de Sud, din 2010, unde erau 0 grade la ora 17.00 şi nu era viaţă pentru fani. Cine poate să le ceară suporterilor şi jucătorilor să meargă într-o ţară în care sunt 50 sau 60 de grade vara? Cred că momentul cel mai bun pentru a se juca este iarna", a explicat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici